Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Juristul CSA Steaua, un nou război. Care e echipa vizată

Juristul CSA Steaua, un nou război. Care e echipa vizată

Juristul CSA Steaua, un nou război. Care e echipa vizată
30 Mai 2018   •   19:58

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, a mai deschis un război, dar de data asta nu cu FCSB, ci cu rivalii ”militarilor” din Liga 4, Academia Rapid. Talpan a depus chiar azi un memoriu la Federația Română de Fotbal prin care cere ca giuleștenii să piardă toate meciurile disputate în acest sezon, la masa verde, cu 0-3. Juristul Armatei reclamă modul în care a fost omologat Stadionul ”Valentin Stănescu”, din Giulești, cel care a găzduit primele două etape din play-off, dar și felul în care giuleștenii i-au legitimat pe Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionuț Voicu și pe Vlada. 

”AMFB a mai comis un abuz: lasă să joace pentru Academia Rapid jucători care nu sunt legitimaţi la acest club! Conform Articolului 7 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, jucătorii amatori şi cei profesionişti au dreptul să evolueze pentru un club dacă sunt legitimaţi sau transferaţi regulamentar la clubul respectiv şi au contract încheiat cu clubul la care se află legitimaţi. Cei care nu îndeplinesc aceste condiţii nu pot fi înscrişi în raportul de arbitraj şi nu pot participa la joc.

Jucătorii Academiei, care sunt fotbalişti profesionişti, nu pot juca pentru Academia Rapid deoarece nu pot semna contract cu o societate fără personalitate juridică. Fotbaliştii Academiei au semnat contracte cu Societatea Redivivus, o societate care are personalitate juridică, dar nu e Academia Rapid! Iar contractul de jucător e un act juridic. Semnând cu altă entitate, ei nu au drept de joc pentru Academia Rapid şi nu pot pretinde nici că joacă pentru Academia Rapid ca amatori. Steaua solicită AMFB şi Academiei Rapid să prezinte cum au fost legitimaţi fotbaliştii Pancu, Niculae, Voicu, Vlada şi Maftei! Cerem ca Academia Rapid să piardă la masa verde toate meciurile în care aceştia au fost folosiţi!“, a spus Talpan pentru prosport.ro.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close