Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Incidente grave înainte de meciul Dinamo-UTA. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce suporterii au făcut haos

Incidente grave înainte de meciul Dinamo-UTA. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce suporterii au făcut haos

A fost scandal înainte de meciul Dinamo – UTA. Suporterii celor de la CSA Steaua, care au venit să încurajeze UTA, au intrat în conflict cu jandarmii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2024   •   21:16

Înaintea meciului, s-a stârnit un scandal uriaș între fanii lui Dinamo și suporterii celor de la UTA, care au fost asistați de galeria celor de la CSA Steaua.

Ultrașii steliști au intrat în conflict cu forțele de ordine, care s-au văzut nevoite să folosească gazele lacrimogene pentru a calma spiritele.

În drum spre București, şi fanii arădeni au avut un conflict violent cu suporterii celor de la Universitatea Cluj.

Totul s-a petrecut în localitatea Dedulești, unde cele două grupări de suporteri s-au întâlnit.

Jandarmii au intervenit și acolo.

Ce spune Jandarmeria

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC DINAMO București și FC UTA Arad, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Organizatorul evenimentului sportiv a permis prezența și altor suporteri din București în zona destinată galeriei echipei oaspete, însă fără afișarea altor însemne în afara de cele care aparțin echipei FC UTA Arad.

Astfel, pe timpul deplasării suporterilor echipei CSA STEAUA București, între stația de tramvai Cașin și arena sportivă, aceștia nu au cooperat cu forțele de ordine, au forțat dispozitivul de jandarmi și au folosit materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost folosite mijloacele de intervenție cu substanță iritant-lacrimogenă din dotarea jandarmilor.

De asemenea, în interiorul arenei sportive, înainte de începerea meciului de fotbal, suporteri ai echipei Dinamo, dispuși în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, dispusă în Peluza Sud.

Totodată, aceștia au pătruns pe suprafața de joc, provocându-i pe suporterii oaspeți să participe la scandal, context în care, aceștia din urmă au coborât din peluză, pe suprafața de joc, alimentând conflictul.

Forțele de ordine au intervenit prompt pentru aplanarea situației, iar suporterii celor două echipe au fost dispersați către locurile prestabilite pentru aceștia.

Precizăm faptul că, în urma incidentelor, nicio persoană nu a fost rănită, iar în urma vizionării imaginilor operative vom aplica măsurile legale care se impun și vom reveni cu informații suplimentare.

×
Subiecte în articol: meci jandarmi gaze gaze lacrimogene suporteri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close