Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga Campionilor: CFR Cluj a remizat cu Galatasaray la Istanbul, scor 1-1

Liga Campionilor: CFR Cluj a remizat cu Galatasaray la Istanbul, scor 1-1

Liga Campionilor: CFR Cluj a remizat cu Galatasaray la Istanbul, scor 1-1
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Oct 2012   •   00:10

Pe un teren imposibil, în inferioritate numerică mai mult de o oră şi fără a trage vreun şut pe poartă, CFR Cluj a reuşit totuşi să obţină un rezultat de egalitate pe terenul lui Galatasaray, scor 1-1, în cel de-al treilea meci din grupa H a Ligii Campionilor.

Echipa antrenată de Ioan Andone a deschis scorul graţie unui autogol, a reuşit să intre la pauză în avantaj, deşi gazdele au beneficiat de un penalty, însă n-a rezistat până la final şi a primit gol când mai era de jucat un sfert de oră.

Totuşi, clujenii ies bine după această a treia etapă, aflându-se pe locul 2 în clasamentul grupei, după ce Manchester United a câştigat cu 3-2 pe teren propriu în faţa celor de la Braga. Campioana României are şi avantajul că va juca partidele cu principalele contracandidate la calificare, Galatasaray şi Braga, pe teren propriu, înainte de a încheia grupa cu deplasarea de pe Old Trafford.

CFR Cluj a început bine meciul şi a ratat prima ocazie chiar în debutul întâlnirii, atunci când eroul din Portugalia, Rafael Bastos, nu a mai fost la fel de inspirat şi a ratat aproape complet finalizarea din poziţie favorabilă de la marginea careului. Replica turcilor a venit de la căpitanul Selcuk Inan, al cărui şut de la distanţă a fost respins cu greu de Felgueiras.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 19, Nounkeu, presat de Kapetanos, deviind nefericit în propria poartă mingea centrată de pe partea stângă de Camora. Aguirregaray a complicat însă lucrurile pentru clujeni, primind două cartonaşe galbene în doar trei minute, 25 şi 28, şi fiind astfel eliminat. La faza imediat următoare, Hamit Altintop a avut şansa egalării, dar execuţia sa în forţă din marginea careului l-a găsit din nou la post pe Felgueiras.

Portarul formaţiei din Gruia s-a remarcat încă o dată în minutul 34, atunci când a apărat lovitura de pedepasă acordată uşor gazdelor, la un henţ neintenţionat al lui Sepsi, şi executată de brazilianul Felipe Melo.

În repriza a doua, CFR a renunţat la orice idee ofensivă, mulţumindu-se să apere fragilul avantaj de pe tabelă, tactică facilitată şi de lipsa de idei a jucătorilor lui Fatih Terim, care au ameninţat poarta lui Felgueiras doar în minutul 50, Umut Bulut nereuşind să înscrie din apropiere.

Odată cu trecerea timpului, presiunea Galatei a devenit tot mai puternică, iar în minutul 76, la singura greşeală a lui Felgueiras, ieşire neinspirată la centrarea trimisă de Amrabat, Burak Yilmaz a reluat cu capul din 6 metri şi a restabilit egalitatea.

CFR a reuşit totuşi să reziste fără mari emoţii până la final, deşi gazdele au avut o excelentă şansă de a obţine victoria în chiar primul minut de prelungiri, dar, din fericire, acelaşi Burak Yilmaz a tras în plasa laterală din câţiva metri.

În celălalt meci al grupei, pe Old Trafford, Manchester United a revenit de la 0-2 şi s-a impus în cele din urmă cu 3-2 în faţa lui Sporting Braga, menţinându-şi astfel punctajul maxim şi ipotecând în mare măsură calificarea în optimile de finală.

Portughezii au început excelent şi conduceau cu 2-0 în minutul 20, datorită dublei reuşite de Alan. Vicecampioana Angliei a redus din diferenţă înainte de pauză prin mexicanul Javier Hernandez, pentru ca în partea a doua să-şi completeze revenirea după golurile marcate de Johnny Evans şi din nou Hernandez.

Galatasaray:
Muslera - Nounkeu, Semih Kaya, Eboue (Sabri 68), Hamit Altintop (Burak Yilmaz 39), Selcuk Inan, Felipe Melo, Riera, Amrabat, Elmander (Emre Colak 42), Umut Bulut

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Sepsi (Rada 53), Piccolo, Cadu, Camora, Rafael Bastos (Nicoară 72), Godemeche, Luis Alberto, Aguirregaray, Kapetanos (G. Mureşan 78)

Clasament grupa H: 1.Man. United 9p, 2.CFR Cluj 4p, 3.Braga 3p, 4.Galatasaray 1p.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close