Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a învins Turcia la Istanbul cu 1-0 şi are punctaj maxim după trei meciuri

România a învins Turcia la Istanbul cu 1-0 şi are punctaj maxim după trei meciuri

România a învins Turcia la Istanbul cu 1-0 şi are punctaj maxim după trei meciuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Oct 2012   •   23:11

Golul marcat de Gicu Grozav în prelungirile primei repize a adus României cea de-a treia victorie din tot atâtea meciuri în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Succesul cu 1-0 obţinut în faţa Turciei la Istanbul le oferă o poziţie excelentă elevilor lui Victor Piţurcă în seria de calificare, mai ales că acesta a venit pe terenul unei contracandidate, rămasă acum la 6 puncte în spatele tricolorilor.

România a făcut un excelent meci tactic în infernul de pe Sukru Saracoglu şi ar fi putut să se impună la o diferenţă şi mai clară, dacă nu ar fi ratat câteva ocazii mari în partea doua a întâlnirii, atunci când încercările turcilor de a egala au lăsat spaţii mari în apărarea gazdelor.

Cu o formulă de start surprinzătoare, în care Tamaş a evoluat ca fundaş dreapta, iar Mutu a fost lăsat pe bancă, România a dat primele emoţii formaţiei pregătite de Abdullah Avci în minutul 2, atunci când Torje a executat periculos o lovitură liberă din partea stângă.

Replica gazdelor a venit şase minute mai târziu, prin Semih Kaya, care a trimis cu capul în urma unui corner, dar Tătăruşanu a fost pe fază şi a respins. Tot o fază fixă a dus şi la următoarea ocazie a turcilor, centrarea lui Emre fiind reluată, de asemenea cu capul, pe lângă de Umut Bulut.

Pe fondul unui joc echilibrat, Stancu ar fi putut marca cu şase minute înainte de pauză, însă şutul său de la marginea careului a fost respins de Kaya, fază la care românii au cerut penalty pentru henţ. Reluările au arătat însă că fundaşul lui Galatasaray nu a jucat balonul cu mâna.

Când se părea că la pauză se va intra cu acelaşi rezultat de la început, Pintilii a pasat senzaţional pentru Grozav, iar jucătorul Petrolului a profitat de ieşirea hazardată a lui Volkan şi a finalizat elegant în poarta goală pentru 1-0 în favoarea României.

Partea a doua a început cu un mic incident la un corner al tricolorilor, Bourceanu fiind lovit în cap de un obiect aruncat din tribune. Situaţia s-a clamat însă rapid, iar meciul a continuat fără alte probleme.

Forţaţi să atace, turcii s-au aşezat în jumătatea adversă, fără a reuşi să creeze pericol la poarta lui Tătăruşanu. Ba din contră, elevii lui Piţurcă au avut mai multe ocazii să-şi dubleze avantajul, prin Torje, care a şutat pe centru, Marica, atacantul lui Schalke ratând de puţin centrarea trimisă de Raţ, şi, mai ales, Cociş, lăsat singur cu Volkan de o acţiune splendidă,  însă finalizarea sa a fost lamentabilă.

În ciuda faptului că pe final au intrat Chipciu şi Mutu, tricolorii au renunţat la orice idee ofensivă. Arda Turan a slalomat printre fundaşii români la marginea careului, dar nu l-a putut bate şi pe Tătăruşanu, în timp ce Nuri Sahin a avut ultima ocazie pentru echipa Turciei, în al şaselea minut de prelungire, lovitură de cap peste, din cinci metri.

Ultima acţiune a partidei l-a avut protagonist pe Mutu, al cărui şut din colţul careului mare a fost respins în corner de Volkan. Lovitura de colţ nu s-a mai executat, pentru că Howard Webb a fluierat finalul, care a pecetluit o victorie extrem de importantă pentru România. Marţi, la Bucureşti, vine Olanda, într-un meci care ar putea decide provizoriu principala favorită la calificare.

Turcia: Volkan - Ali Kaldirim, S. Kaya, Emre (N. Sahin 80), Hamit Altintop (Mevlut Erdinc 61), G. Gonul, Umut Bulut, Arda Turan, M. Topal, O. Toprak, S. Sararer (Emre Colak 69)

România: Tătăruşanu - Raţ, Tamaş, Bourceanu, Chiricheş, Marica (Chipciu 79), Torje, Grozav (Cociş 49), Goian, Pintilii, Stancu (Mutu 82)

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close