Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Scandal uriaș pe tema arbitrajului din Liga I. ”E o plagă! Opriți-vă”

Scandal uriaș pe tema arbitrajului din Liga I. ”E o plagă! Opriți-vă”

Scandal uriaș pe tema arbitrajului din Liga I. ”E o plagă! Opriți-vă”
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Noi 2016   •   15:51

 Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) acuză arbitrajul din Liga I, care "a devenit o plagă", şi a afirmat că doreşte un dialog cu conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, într-o scrisoare deschisă semnată de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. 

"Domnilor din conducerea CCA, e prea mult! Arbitrajul românesc a devenit o plagă! Opriţi-vă! E mult prea rău!", începe această scrisoare deschisă. 

"În calitate de Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în calitate de om care răspunde în faţa tuturor echipelor din Liga 1 Orange pentru bunul mers al activităţii lor, în calitate de om pur şi simplu, care nu poate asista nepăsător la denaturarea ideii de competiţie sportivă, poate şi în calitate de fost internaţional al României, vă adresez această scrisoare deschisă", se arată în document. 

Gino Iorgulescu a amintit că a "semnalat neregulile tot mai supărătoare din arbitrajul românesc" încă de când a devenit preşedintele LPF, în toamna anului 2013, iar de atunci a acuzat de mai multe ori greşelile de arbitraj, ultima oară la începutul lunii octombrie a acestui an. 

"Din păcate, zilele care au trecut ne-au dovedit nouă, celor din Liga 1 Orange, că am oferit încredere cui nu merita, că am întins o mână şi nu ni s-a răspuns, că am crezut în dialog, iar din partea cealaltă nu a venit decât un ecou al propriei noastre voci. De aceea cer astăzi, în numele tuturor echipelor din Liga 1 Orange, ca domnii Kyros Vassaras, în calitate de preşedinte al CCA, şi Alexandru Deaconu, în calitate de vicepreşedinte al aceluiaşi for, să accepte prezenţa lor la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a ne spune cum vad dumnealor starea de fapt din arbitrajul românesc. Nu e o tragere la răspundere, ci continuarea aceluiaşi dialog neonorat de dumnealor. Noi credem ca mai exista punţi între fotbal şi corpul de arbitri. Aşadar, pentru a salva competiţia, pentru a avea dreptate pe teren, vă aşteptăm să răspundeţi urgent acestei invitaţii la dialog", se afirmă în scrisoarea deschisă. 

Textul conţine şi un post-scriptum: "Am urmărit cu mare atenţie marţi, 1 noiembrie 2016, meciul din Liga Campionilor, dintre FC Basel - Paris Saint-Germain, arbitrat de o brigadă românească, avându-l la centru pe Ovidiu Haţegan. Arbitraj impecabil, la cel mai înalt nivel european, cu stil şi eleganţă. Deci, afară, se poate... Sau numai afară?" 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: LPF Gino Iorgulescu Liga I arbitraj scandal
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close