Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: Amicalul cu Uzbekistan nu e sigur. Prefer să jucăm cu Argentina la o altă dată în locul despăgubirilor

Victor Piţurcă: Amicalul cu Uzbekistan nu e sigur. Prefer să jucăm cu Argentina la o altă dată în locul despăgubirilor

Victor Piţurcă: Amicalul cu Uzbekistan nu e sigur. Prefer să jucăm cu Argentina la o altă dată în locul despăgubirilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Aug 2011   •   14:13

Selecţionerul Victor Piţurcă a susţinut o conferinţă de presă la Mogoşoaia înaintea începerii cantonamentului pentru care a convocat 25 de jucători din Liga I. Antrenorul echipei naţionale a declarat că amicalul din Austria împotriva Uzbekistanului nu este încă sigur şi a adăugat că ar prefera ca în locul despăguburilor pe care FRF intenţionaează să le ceară federaţiei argentiniene, meciul cu sud-americanii să fie reprogramat.

Până la sfârşitul săptămânii vom efectua un stagiu de pregătire în România, iar duminică vom pleca în Austria. Sper să jucăm un meci amical cu naţionala Uzbekistanului, dar deocamdată nu este nimic ferm", a declarat Piţurcă.

În privinţa meciului anulat cu Argentina, selecţionerul consideră că totul a fost prezentat ca un mic dezastru şi speră ca în cele din urmă echipa naţională să poată evolua împotriva „pumelor”.

S-a făcut mare tam-tam şi până la urmă nu se joacă amicalul cu Argentina. Pentru mine, pentru băieţi şi pentru suporteri seamănă cu un mic dezastru, dar asta este situaţia. Poate trebuie înţeleşi şi argentinienii, poate au probleme grave. Ar fi fost un antrenament cu public înaintea meciului cu Franţa. Am vorbit cu preşedintele Mircea Sandu şi aş prefera în locul acelor despăgubiri să jucăm totuşi un amical cu Argentina mai târziu. Şi noi facem parte din fotbal şi trebuie să înţelegem prin ce trec. Sper să aibă loc negocieri şi să facem acest joc poate în alte condiţii finanaciare. În sensul ca argentinienii să mai scadă din preţ”, a spus tehnicianul.

Piţurcă a vorbit şi despre grupa României în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014, considerând că tricolorii pot obţine chiar şi primul loc, deşi a recunoscut că nu şi-a dorit Olanda ca adversar.

Grupa pentru mondiale este una foarte grea. Întâlnim Olanda, un adversar pe care nu mi l-am dorit niciodată. Este clar că olandezii au cele mai mari şanse pentru primul loc, iar noi cu Turcia şi Ungaria o să ne batem pentru poziţia seundă. Însă eu cred că putem să ocupăm chiar şi locul 1”, a precizat selecţionerul.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close