Antena 3 CNN Sport Off Sport FIFA a anunţat că oferă 250.000 de dolari familiilor victimelor de la Port Said

FIFA a anunţat că oferă 250.000 de dolari familiilor victimelor de la Port Said

FIFA a anunţat că oferă 250.000 de dolari familiilor victimelor de la Port Said
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Feb 2012   •   10:57

FIFA a anunţat că va acorda un ajutor de 250.000 de dolari familiilor victimelor de la Port Said. Săptămâna trecută, peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incidentelor înregistrate la finalul partidei dintre Al-Masry şi Al-Ahly.

Banii vor fi depuşi într-un cont caritabil deschis de clubul Al-Ahly, majoritatea celor care au murit în evenimentele de la Port Said fiins suporteri ai echipei din Cairo.

Această sumă va fi alocată fondului de binefacere deschis duminica trecută de clubul Al-Ahly. Am spus că este o zi neagră pentru fotbal şi încă sunt extrem de şocat de ceea ce s-a întâmplat. Multe din victime erau tineri care aduceau un sprijin important familiilor lor, familii ce trebuie acum ajutate”, a precizat Sepp Blatter, preşedintele FIFA, prin intermediul unui comunicat oficial de pe site-ul forului mondial.

După tragedia care a lovit fotbalul egiptean, poliţia a fost acuzată că nu i-a protejat corespunzător pe fanii lui Al-Ahly care s-au aflat în tribune, existând voci că totul a fost doar o răzbunare pentru că ultraşii din Cairo au avut un rol important în protestele de anul trecut, care au dus la căderea regimului lui Hosni Mubarak.

În urma incidentelor de la Port Said, mai multe proteste împotriva conducerii militare a ţării au izbucnit în Egipt.


×
Subiecte în articol: FIFA ajutor victime Egipt Sepp Blatter violente
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close