Antena 3 CNN Sport Off Sport Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren
Sursa foto: Foto: Facebook.com
de M.Z.    |    07 Mai 2016   •   01:01

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, care a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului, nu a beneficiat de resuscitare pe teren, a declarat medicul echipei de fotbal Dinamo București, Liviu Bătineanu, potrivit agerpres.ro.

''În aceste cazuri se face resuscitare până în momentul când se ajunge într-o unitate spitalicească. Pe teren nu i s-a făcut resuscitare, a fost urcat pe targă și i s-a făcut în ambulanță. Principalul mod de resuscitare este masajul cardiac. S-a făcut o oră și jumătate masaj cardiac'', a subliniat medicul echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Mijlocașul camerunez Patrick Ekeng (26 ani), decedat vineri seara, a avut momente când și-a revenit după resuscitare, dar în cele din urmă nu a rezistat, a declarat medicul echipei de fotbal Dinamo București, Liviu Bătineanu, la Spitalul de Urgență Floreasca.

''S-au încercat timp de o oră și jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când își revenea, dar nu a rezistat, nu a reușit să își revină. Toate ambulanțele au aparate de resuscitare, dar pe drumul spre spital, un minut și ceva, s-a făcut masaj cardiac'', a spus Bătineanu la Digi Sport.

Bătineanu a negat orice problemă medicală pe care ar fi putut-o avea Ekeng: ''Orice sportiv nu poate să își exercite activitatea dacă nu are un aviz medico-sportiv. Iar la Institutul Național de Medicină Sportivă se face un examen complex''.

''Au mai fost decese în sport, dar nu pot să mă pronunț'', a concluzionat Bătineanu, precizând că săptămâna aceasta Ekeng ''a participat la antrenamente normal, nu a avut absolut nicio problemă''.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

Citiți și Ipoteză groaznică: Dinamovistul Ekeng, dus la spital cu o ambulanță dotată necorespunzător

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Ekeng venise în ianuarie la Dinamo și avea 10 partide jucate în campionat înaintea meciului de vineri seara.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close