Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng A MURIT. Imagini cu momentul în care jucătorul de la Dinamo se prăbușește pe teren

Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng A MURIT. Imagini cu momentul în care jucătorul de la Dinamo se prăbușește pe teren

Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng A MURIT. Imagini cu momentul în care jucătorul de la Dinamo se prăbușește pe teren
06 Mai 2016   •   22:49

UPDATE 23.38 Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Suporterii Dinamo au aprins candele la Spitalul de Urgență Floreasca

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme.

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Moartea lui Ekeng se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren în România, printre aceştia aflându-se Cătălin Hîldan, Ştefan Vrăbioru sau Michael Klein.

La nivel mondial, decesele lui Marc Vivien Foe sau Antonio Puerta au șocat întreaga lume.

UPDATE 23.18 Medicul Șerban Bradisteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Bucureşti, pentru Dolce Sport: "Sportivul a fost adus în şoc cardio-respirator şi colegii fac tot posibilul să-l resusciteze. Situaţia e însă dificilă şi e o necunoscută care va fi rezultatul. Teoretic, la patru, cinci minute fără circulaţie şi fără oxigenare, creierul suferă grav. Asta va rămâne o necunoscută însă. Este o limită care ridică probleme serioase, dacă nu s-a făcut nicio manevră de resuscitare. Poate trebuia defibrilat, poate trebuia intubat. Ar fi trebuit defibrilat, dacă era în fibrilaţie. Ar fi trebuit ca toate aceste măsuri să fie făcute acolo. Sunt cazuri în care pacienţii sunt resuscitaţi şi ore întregi şi în final s-a reuşit pornirea cordului. Asta se poate întâmpla, dar e important să nu fie leziuni iremediabile la nivelul creierului"

Medicii încearcă sa-l resusciteze pe sportiv de aproape o oră.

UPDATE 23.20  ProSport scrie ca pe fisa lui Ekeng scrie "soc cardiogen". Contactat de ProSport, un medic specialist din Bucureşti a explicat: "Şoc este generat de inimă. Este o boală cardiacă. O stare metabolică care are la bază sistarea circulaţiei sângelui prin oprirea inimii către organele vitale: creier, rinichi... mai ales creierul".

UPDATE 23.00 Potrivit surselor sport.ro, jucătorul nu ar răspunde manevrelor de resuscitare. Ionel Dănciulescu a intrat plângând în spital.

Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez al lui Dinamo, a căzut la mijlocul terenului în minutul 71 al partidei Dinamo-Viitorul Constanţa. Sportivul nu a fost atins de nimeni, scrie stiri.tvr.ro. Șocantul incident s-a întâmplat la 7 minute după ce jucătorul a intrat pe teren.

”Jucatorii, dar si Mircea Rednic, au facut semne disperate catre ambulanta, timp de cateva zeci de secunde”, scrie sport.ro.

Ekeng a fost trasportat de urgenta la spitalul Floreasca, din Capitală. Dupa cateva minute, Ionel Danciulescu, Mircea Rednic si alti jucatori de pe banca, au izbucnit in lacrimi, dupa ce au primit, probabil, vesti de la spital.

Patrick Ekeng are 26 de ani, este camerunez de echipa nationala, si a ajuns la Dinamo in aceasta iarna”, scrie sport.ro.

 

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close