Antena 3 CNN Sport După 30 de ani de așteptare, România are o pistă de canotaj cu zece culoare. A fost inaugurată de Elisabeta Lipă și colegele sale

După 30 de ani de așteptare, România are o pistă de canotaj cu zece culoare. A fost inaugurată de Elisabeta Lipă și colegele sale

După zeci de ani de așteptare, România are, în sfârșit, o pistă de canotaj așa cum puține se găsesc în lume. Pista de pe lacul Lebăda din orașul Pantelimon a fost inaugurată de campioana României la canotaj, Elisabeta Lipă și de colegele sale, alături de care a făcut istorie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   17:06

După ce am urcat pe podiumuri din toată lumea timp de zeci de ani, statul român deține acum o pistă de canotaj pentru concursuri naționale și internaționale. Pista are o lungime de doi kilometri și zece culoare.

"Sunt foarte fericită că visul meu, al foștilor și actualilor canotori a devenit realitate. Ne putem mândri cu această pistă frumoasă. Această pistă are zece culoare. Nu prea sunt în lume piste atât de mari, a declarat Elisabeta Lipă", președinte Federația Română de Canotaj. 

Cu ocazia inaugurării, municipalitate a promis că va continua lucrările să că va investi în tinerele talente. 

Citește și: Primul festival de muzică de la mare unde s-a interzis accesul minorilor | Jandarmii vânează dealerii de droguri

"Am luat hotărârea ca aici să facem o pistă de doi kilometri, unde pot avea loc concursuri naționale și internaționale. De asemenea, prin această pistă dezvoltăm o nouă secție de canotaj în orașul nostru", a precizat Marian Ivan, primar. 

În cadrul evenimentului, a avut loc și o cursă demonstrativă. Legendele canotajului românesc au făcut din nou spectacol. 

După o pauză de mai bine de 30 de ani, peste 200 de sportivi din nouă țări concurează pe lacul Lebăda la campionatul balcanic de canotaj 2023. La competiție participă sportivi din Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Grecia, Ucraina și România. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close