Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Serbia - Ghana 0-1. Un penalty le aduce victoria pe final africanilor

Serbia - Ghana 0-1. Un penalty le aduce victoria pe final africanilor

Serbia - Ghana 0-1. Un penalty le aduce victoria pe final africanilor
13 Iun 2010   •   21:33

Echipa Ghanei, antrenată de sârbul Milovan Rajevac, le-a stricat sârbilor debutul la Cupa Mondială. Susţinuţi de un important contingent de suporteri ghanezi veniţi în Africa de Sud, ghanezii i-au anihilat perfect pe jucătorii care au umilit România la Belgrad cu 5-0. ?Stelele negre? au lovit pe final, prin Asamoah Gyan, reducând mult şansele Serbiei de a ajunge în optimile de finală.
Se poate spune că Grupa D de la Cupa Mondială este una dintre cele mai echilibrate. Serbia şi Ghana, două echipe solide şi pline de jucători talentaţi, au disputat duminică la Pretoria, pe arena ?Peter Mokaba?, primele lor meciuri în Africa de Sud. Surprinzător poate, meciul a fost, cel puţin în prima repriză, unul fără foarte multă acţiune ofensivă. Gyan şi Boateng s-au chinuit mult să ajungă la poarta lui Stojkovic, dar nu au avut mari şanse. La rândul lor, sârbii au încercat prin Stankovic şi Jovanovic au alergat mult, dar fără folos. Prima repriză s-a încheiat cu niciun şut pe poartă.
Actul al doilea a fost ceva mai spectaculos, echipele ştiind că un singur punct nu ajută foarte mult într-o grupă cu Australia şi, mai ales, Germania. Serbia nu şi-a creat mari şanse, Nikola Zigic ratându-o cu seninătate pe cea mai mare, lovind mingea total greşit în faţa porţii adverse. Ghana a părut să fie mai periculoasă, iar aruncarea lungă de la margine a lui Pantsil l-a găsit liber în careu pe Gyan în minutul 61, dar lovitura sa de cap a lovit bara.
Oricum mai buni, ?Stelele Negre? au primit o mână de ajutor în minutul 74, când fundaşul central sârb Lakovic a comis un al doilea fault de cartonaş galben şi a fost eliminat. Antic a fost obligat să îl schimbe pe Jovanovic cu Subotic şi se părea că vecinii noştri din Vest se vor cantona în apărare tot restul meciului. Krasiv a fost, însă, foarte aproape de 1-0 când o minge de la Pantelic l-a pus în situaţie de unu contra unu cu portarul Kingston, însă sârbul a ratat incredibil. Fundaşul lui Chelsea, Ivanovic, a purtat şi el de unul singur un contraatac fukger, dar a ratat ţinta.
Atunci când părea că Serbia ar putea forţa victoria pe final în zece oameni, au primit încă o lovitură de la arbitrul Hector Baldassi. Oficialul argentinian a dictat penalty în minutul 84 la un henţ în careu al lui Kuzmanovic şi Asamoah Gyan a înscris cu siguranţă, dând o mare lovitură speranţelor de calificare ale sârbilor.
Echipa Serbiei a încercat cu disperare să marcheze pe final, dar şansele mai mari le-au aparţinut tot africanilor. Gyan a ratat ?dubla? în prelungiri, când, scăpat singur pe contraatac, a lovit bara cu un şut la care Stojkovic nu avea nicio şansă.


Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close