Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Capitalul? lui Marx se vinde bine pe timp de criză

?Capitalul? lui Marx se vinde bine pe timp de criză

?Capitalul? lui Marx se vinde bine pe timp de criză
16 Oct 2008   •   09:27

Situaţiile de criză dau naştere la fenomene bizare. Sătuli de capitalism, sau mai ales de efectele resimţite puternic acum, persoanele au început să îşi întoarcă ochii spre alternativă.
Astfel că vânzările cărtii "Capitalul", principala operă a lui Karl Marx, sunt în "creştere clară", cel puţin în Germania, în contextul crizei financiare, a declarat un reprezentant al editurii Karl-Dietz-Verlag, Jörn Schutrumpf. "Marx este din nou la modă", "cererea pentru operele sale este clar în creştere", a declarat Schutrumpf pentru cotidianul Neue Ruhr Rheinzeitung.
Editura berlineză a vândut anul acesta primul volum al cărtii "Capitalul" în 1.500 de exemplare, faţă de numai 500 de exemplare în 2005. "Vânzarile vor mai creşte" până la sfârşitul anului, a dat asigurări Schutrumpf.
Cititorii fac parte dintr-o "generaţie tânară de erudiţi, care a trebuit să recunoască faptul ca promisiunile neoliberale nu s-au îndeplinit", a subliniat el.
Chiar şi ministrul german de Finanţe, Peer Steinbruck, a făcut referire la principiile lui Marx, la sfârşitul lunii septembrie, în contextul crizei financiare. "Unele părţi din teoria lui Marx nu sunt atât de false", ca cea potrivit căreia capitalismul sfârşeşte prin a se autodistruge din cauza avidităţii, a declarat el într-un interviu acordat săptămânalului Der Spiegel.
Karl Marx, născut in 1818 la Trier în Germania, a fost un filosof celebru, critic al capitalismului. In 1867, el a publicat primul volum al celei mai importante opere a sa, "Capital", în care încearcă să demonstreze contradicţiile capitalismului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania criza economica
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close