Antena 3 CNN Politică Moţiunea liberală pe tema publicării acordului cu FMI, depusă la Camera Deputaţilor

Moţiunea liberală pe tema publicării acordului cu FMI, depusă la Camera Deputaţilor

Moţiunea liberală pe tema publicării acordului cu FMI, depusă la Camera Deputaţilor
Sursa foto: Bogdan Olteanu
10 Iun 2009   •   11:49

Aflux de moţiuni simple liberale la Parlament. Liberalii au depus şi la Camera Deputaţilor o moţiune simplă dar pe tema publicării acordului cu FMI, intitulată "Dumneavoastră aţi promis, noi plătim, spuneţi-ne adevărul". Cu nici o oră în urmă colegii de la Senat anunţau punerea în aplicare a unei iniţiative similare, dar împotriva ministrului Apărării Mihai Stănişoară.
Liberalul Bogdan Olteanu a anunţat, în plen, depunerea moţiunii simple pe tema publicării acordului cu FMI. "Ştim bine că, cutumiar, ar fi trebuit să depunem moţiunea după 12.30, când e votul final, dar pentru că cutumele s-au întors pe dos şi pentru că suntem ocupaţi cu adoptarea tacită, grupurile parlamentare ale PNL şi UDMR au depus moţiunea simplă pe tema publicării acordului cu FMI, denumită  "Dumneavoastră aţi promis, noi plătim, spuneţi-ne adevărul".
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a acceptat depunerea docuemtnului, apreciind că se respectă condiţiile legale.
Deputaţii Bogdan Olteanu şi Alina Gorghiu au prezentat marţi cele două moţiuni simple care urmează a fi depuse la Camera Deputaţilor: prima, pentru solicitarea publicării acordului cu FMI, cea de-a doua pe tema problemelor din cercetare.
"S-a decis în BPC să depunem astăzi o moţiune la adresa ministrului de Finanţe, prin care să solicităm publicarea imediată a acordului cu FMI şi cu celelalte instituţii internaţionale care creditează România (...) Prin moţiunea pe care o vom depune la Camera Deputaţilor vom solicita obligarea Guvernului ca, de îndată, să facă public acordul cu FMI, acordurile cu CE, cu BERD şi celelalte instituţii finanţatoare, astfel încât adevărul să fie cunoscut, iar opoziţia şi opinia publică să poată să judece dacă e un acord bun sau rău, dacă va trebui să înapoiem 20 de miliarde de euro şi să renunţăm la o serie întreagă de avanataje şi servicii publice pentru un motiv bun sau rău", a precizat ieri Olteanu.

Moţiunea va fi dezbătută în seara zilei de luni, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL). Pardău a precizat că "toată lumea a fost de acord" cu ora la care se va dezbate moţiunea, pentru a nu se perturba programul normal al Camerei Deputaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close