Antena 3 CNN Actualitate Becali, interviu în arest: "Sunt tratat ca un conducător în celulă"

Becali, interviu în arest: "Sunt tratat ca un conducător în celulă"

Becali, interviu în arest: "Sunt tratat ca un conducător în celulă"
Sursa foto: becali interviu arest
09 Apr 2009   •   20:57

Din spatele gratiilor, Gigi Becali îi avertizează pe cei care l-au trimis la închisoare: "Sus este un judecător care vă vede şi vă judecă!" Războinicul luminii pare resemnat şi împăcat cu gândul că detenţia este o lecţie de la Dumnezeu. Mai mult, Gigi Becali spune, într-un interviu acordat Observatorului, că în celulă este tratat ca un lider.

"E lucrarea lui Dumnezeu şi i-am mulţumit la rugăciune că m-a adus aici pentru a mă curăţa înainte de săptămâna patimilor. În prima noapte de arest am strigat tare: Chiar în ghearele morţii de mă veţi duce, dacă Domnul e cu mine, de cine mă voi teme?"

Războinicul luminii nu se teme de nimeni, dar recunoaşte că primele şapte zile de detenţie l-au schimbat. Prima noapte a fost cea mai grea.

?M-am montat şi mi-am zis : Asta este! Trebuie să mă acomodez. Am făcut cunoştinţă cu colegii de cameră: Floricel Achim - Spionul, Iulian şi Ferencz. Eram aşa de obosit că mi-am făcut rugăciunea şi am ţipat. Apoi am căzut lat în somn.

Gigi Becali a rămas vedetă şi în rândul deţinuţilor.

"Sunt tratat ca un conducător în celulă. În ce priveşte conducerea arestului, sunt nişte oameni buni dar până la o limită pentru că acest arest este foarte strict. Ei au fost impresionaţi de demnitatea cu care m-am prezentat. Umilit, poate fi oricine, dar demnitatea ţine de comportamentul tău personal în funcţie de orice situaţie eşti pus."

Cât despre Steaua şi zvonurile că intenţionează să vândă clubul, Becali spune:

"Am momente când meditez şi imi dau seama că lucrurile lumeşti sunt o deşertăciune dar vreau să folosesc imaginea creată de Steaua pentru a propovădui credinţa şi mă încurajează".

La direcţia de cercetări penale, în ultima săptămână a fost pelerinaj. Azi a fost rândul lui Valeriu Argăseală să îl viziteze. Trei măicuţe au venit să îl binecuvânteze.

Gigi Becali are acum un singur regret: "Am făcut multe păcate în viaţa publică pe care Dumnezeu nu le place. Am jignit, am înjurat, am judecat dar în acest caz, că am fost bun şi milostiv şi nu i-am dat la poliţie pe toţi."




Observator

×
Subiecte în articol: celula Gigi Becali
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close