Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost vindecat de HIV, în urma unui tratament pentru leucemie

Un bărbat a fost vindecat de HIV, în urma unui tratament pentru leucemie

Un bărbat a fost vindecat de HIV, în urma unui tratament pentru leucemie
13 Noi 2008   •   14:08

Un medic din Germania pretinde că ar fi vindecat un bărbat de HIV, după ce l-a tratat pentru leucemie, anunţă "Daily Mail". Pacientul este un american care trăieşte în Berlin care pe langă faptul că este infectat cu virusul care produce SIDA, are şi leucemie. Doctorul german i-a administrat un tratament pe bază de celule stem de la un donator cu rezistenţă genetică faţă de virusul HIV.
Doctorii Gero Huetter şi Thomas Schneider susţin că pacientul este vindecat complet şi că au descoperit punctul sensibil al virusului HIV. Din păcate, nu cunosc încă ce anume din tratamentul pentru leucemie a determinat dispariţia virusului HIV din organismul americanului.
"I-am făcut toate testele posibile, inclusiv analiza de sânge." a declarat doctorul Thomas Schneider. Însă, cei doi medici au ţinut să evidenţieze faptul că tratamentul pentru leucemie nu poate fi folosit în acest moment şi pentru HIV. Procedura de transplant de măduvă este una foarte periculoasă şi presupune distrugerea integrală a măduvei pacientului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close