Antena 3 CNN Timp liber Fun Joc video inspirat de conflictul dintre muncitorii francezi de la o uzină Arcellor-Mittal şi patronul acesteia

Joc video inspirat de conflictul dintre muncitorii francezi de la o uzină Arcellor-Mittal şi patronul acesteia

Joc video inspirat de conflictul dintre muncitorii francezi de la o uzină Arcellor-Mittal şi patronul acesteia
de M.T.    |    23 Mai 2013   •   16:28

Disensiunile dintre muncitorii francezi de la uzina Arcellor-Mittal din Florange şi patronul acesteia, indianul Lakhsmi Mittal, au inspirat un joc video.

Intitulat sugestiv „Kill Mittal” (Omorâţi-l pe Mittal), jocul te transpune în pielea unui angajat al fabricii.

Conform scenariului, totul se petrece în 2030, atunci când Mittal a distrus vieţile a mii de metalurgişti, pe care i-a trimis în şomaj.

Personajul principal, îmbracat în portocaliu (culoarea sindicatului), trebuie să strângă în jurul său pe ceilalţi muncitori şi să-i unească într-o cauză comună, „Kill Mittal”.

Aceştia au de înfruntat un robot, care vrea să închidă fabrica şi pentru a-l învinge se pot folosi de un arsenal divers, care include baricade, butoaie, utilaje şi trebuie sa facă faţă şi forţelor de ordine (aluzie la faptul că acestea i-au împiedicat pe muncitorii francezi să protesteze în faţa Parlamentului European).
 
Autorul acestui joc este Alexandre Grilletta, care a fost inspirat de faptul că toţi angajaţii fabricii din Florange ar urma să fie disponibilizaţi.

Potrivit spuselor sale, „acesta nu este un îndemn la violenţă şi nici la răzvrătire împotriva patronilor”.

Fiu de muncitor, Grilletta a spus că a fost inspirat de devotamentul şi curajul angajaţilor oţelăriei.

„Iniţial am vrut să creez un joc de război, însă de ce să nu ilustrez eroismul epocii noastre, prin lupta acestor oameni de a-şi păstra locul de munca” a declarat Grilletta pentru presa franceză.

×
Subiecte în articol: joc video Franta
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close