Antena 3 CNN Timp liber Turism Afla care este cea mai idilica statiune din Turcia!

Afla care este cea mai idilica statiune din Turcia!

Afla care este cea mai idilica statiune din Turcia!
18 Sep 2014   •   16:28
Pe coasta de vest a Turciei, peninula Bodrum, cu deschidere la Marea Egee este considerata a fi una dintre cele mai frumoase destinatii turistice, insa si aceasta are numeroase statiuni fermecatoare unde iti poti petrece sejurul sau macar o zi sau cateva ore.

Turgutreis este una dintre ele. Aceasta statiune de coasta uluitoare, sustinuta de munti inalti acoperiti cu paduri verzi dese si inconjurata de apele cristaline ale marii este o adevarata atractie a peninsulei Bodrum, unde merita sa-ti petreci putin timp pentru a-i descoperi secretele.

5 km de plaje

Turgutreis este a doua cea mai mare statiune din Bodrum si se afla la doar 20 km de centrul capitalei orasului. Sezonul de vara aici, ca in majoritatea statiunilor turcesti si grecesti, este unul prelungit, din aprilie pana in octombrie, iar la inceputul lui noiembrie vremea si apa sunt inca ideale pentru distractie.

Statiunea turceasca este faimoasa pentru cei 5 km de plaje spectaculoase, cu cel mai fin nisip, unde fiecare isi gaseste locul. In plus, viata de noapte este una fulminanta, la fel de interesanta si de bogata ca ofertele din timpul zilei, cluburi, restaurante si puburi unde vei putea observa cum localnicii se bucura cu adevarat de viata.

Un nume predestinat de istorie

Initial, aceasta statiune era cunoscuta sub numele de Karatoprak, insa denumirea i-a fost schimbata in anul 1972, in memoria unui marinar turc nascut aici in 1485. Turgut Reis era cunoscut in aceste locuri pentru curajul si spiritul de aventura de care dadea dovada.

De-a lungul vietii a explorat numeroase teritorii, insa locul nasterii sale a ramas mereu in sufletul sau si si-a dorit ca aceasta sa devina cunoscuta si apreciata de intreaga lume. Ceea ce s-a si intamplat, datorita peisajelor impresionante si a ofertei bogate de activitati din aceasta statiune.

Geanina Ichim

Sejur Bodrum

Hotel Medisun 4*- de la 185 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close