Antena 3 CNN Timp liber Turism Bunătăți culinare din Antalya

Bunătăți culinare din Antalya

Bunătăți culinare din Antalya
18 Feb 2016   •   13:26
Mirosul proaspăt de pită aburindă abia scoasă din cuptor și presărată cu ierburi aromatice, al kebab-ului condimentat sau a unei kofta delicioasă cu șofran, servite în localuri moderne, pe fundalul valurilor spumoase și albastre îți fac poftă să pornești în larg descoperind comorile cele mai de preț ale Antalyei.

Recunoscută pentru restaurantele cochete și hotelurile elegante, Antalya se laudă cu o mulțime de locații tradiționale unde poți servi în tihnă cele mai bune preparate locale și în care te poți bucura de muzică tradițională.

Antalya este faimoasă pentru bucătăria sa, multe dintre rețețe au fost păstrate încă din cele mai vechi perioade, iar altele au fost adaptate timpurilor moderne, cucerindu-te pe loc cu savoarea lor. Dacă ești un gurmand te poftim să guști din toate:

Cacik, supă de iaurt – specialitatea Turciei este cacik un preparat pe bază de iaurt, orez, supă de vită, unt, garnisită cu piper, usturoi și mărar. Această supă este foarte răcoritoare, sățioasă și se servește pe deasupra cu gălbenușuri fierte, tocate mărunt.

Kebab de miel marinat
- nicio vizită în Turcia fără să încerci celebrul kebab, preparatul simbol al acestei țări. În Antalya poți servi un preparat ușor diferit față de alte zone, pe bază de miel marinat, cu ardei gras, ceapă, ciuperci, roșii și pilaf suculent.

Kofta cu pui- coriandru proaspăt, șofran, cucumă, masala, piper, ghimbir, usturoi și un stop de dragoste, toate se presară cu delicatețe peste carnea de pui tocată fin care se perpelește prin pesmet luand mici forme rotunde, pe care le prăjești apoi în ulei de măsline extravirgin. Deliciul este suprem... kofta cu pui se servește alături de sosul de iaurt răcoritor și un pahar de limonadă proaspătă.

 

de Mădălina Isar

Sejur Antalya 

Hotel Hedef Resort & Spa 4*- de la 349 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close