Antena 3 CNN Timp liber Turism Kefalonia, un paradis în nuanțe de albastru turcoaz

Kefalonia, un paradis în nuanțe de albastru turcoaz

Kefalonia, un paradis în nuanțe de albastru turcoaz
28 Iun 2016   •   16:17
După ce a fost prezentată în blockbuster-ul hollywoodian ”Captain Corelli’s Mandolin”, insula Kefalonia, cea mai mare din Marea Ionică, a devenit o adevărată atracție pentru turiștii din toate colțurile lumii. Considerată una dintre cele mai frumoase insule grecești, Kefalonia te inspiră cu ale sale peisaje pitorești, cu apele în albastru luminos, peșterile ascunse și satele uitate de vreme.

Dacă nu ai mai fost niciodată pe insula Kefalonia, atunci trebuie neapărat să o explorezi în această vară! Odată ajuns pe aceste meleaguri te cuceresc instant peisajele, verdele crud al pinilor și chiparoșilor se combină uluitor cu turcoazul mării și albastrul luminos al cerului. Nici dacă ai fi cel mai mare pictor al lumii nu ai reușit să combini asemenea culori fascinante, ba chiar insula a fost vizitată din cele mai vechi timpuri de artiști veniți în căutare inspirației, și au găsit-o pretutindeni, în fiecare colț al insulei.

Sunt locuri pe insulă care te hipnotizează cu albastrul schimbător, unul dintre acestea ar fi Peștera Melissani, un lac subteran cu apă salmastră, descoperită prin 1951 când tavanul grotei s-a surpat în urma unui cutremur care a devastat aproape întreaga insulă. Peștera se află în vecinătatea satului Sami, unul dintre cele mai pitorești de pe insulă, cu case pastel și localuri boeme.

Pentru a ajunge la acest lac, trebuie să cobori câteva scări abrupte sculptate în rocă veche, care te conduc către o zonă de unde poți închiria bărcuțe pentru plimbări romantice, ori poți admira în tihnă fantasticul joc al culorilor. Datorită crăpăturilor din pereți, lacul prinde nuanțe dintre cele mai diverse, iar la amiază când razele soarelui pătrunde prin spărturi vei vedea reflexii roșiatice și liliachii.

Probabil cel mai boem sat al insulei este Fiskardo este singurul care nu a fost distrus în urma cutremurului, care se mândrește cu cele mai vechi construcții în stil venețian, de pe insulă. Nu trebuie să lipsească de pe lista cu locuri de văzut aici, mai ales că este recunoscut pentru golfulețele cu ape cristaline de un albastru cobalt, în care poți practica diverse sporturi nautice.

 

De Mădălina Isar

Sejur Kefalonia  

Hotel Kalypso 2*+ - de la 88 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close