Antena 3 CNN Timp liber Turism Marmaris, orașul unde arhitectura turcească se îmbină cu cea grecească

Marmaris, orașul unde arhitectura turcească se îmbină cu cea grecească

Marmaris, orașul unde arhitectura turcească se îmbină cu cea grecească
07 Iul 2016   •   17:05
 Pe coasta de vest a Turciei, te aşteaptă pitorescul Marmaris, la întâlnirea dintre Marea Mediterană şi Marea Egee. Este o staţiune faimoasă pentru proporţia uriaşă de păduri şi dealuri mici care se întind de-a lungul coastei. În plus, Marmaris este una dintre destinaţiile preferate ale gurmanzilor, care vor găsi aici numeroase restaurante de lux şi exotice, precum şi localuri tradiţionale.

Atracţii istorice

Una dintre cele mai frumoase atracţii turistice din staţiunea Marmaris, o adevărată emblemă a sa, este vechea fărtăreaţă ridicată în perioada Imperiului Otoman. Vechea construcţie de fortificaţie, cu turnuri de piatră, este perfect conservată în prezent, iar astăzi adăposteşte două muzee, unul de Arheologie şi altul de Istorie.

Un alt reper arhitectural remarcabil din perioada Imperiului Otoman este “Caravanserai”, construit în mijlocul secolului al XVI-lea, ridicat iniţial pentru războinicii otomani.  Clădirea impresionantă este înconjurată cu arcade graţioase, iar astăzi toate cele şapte săli ale vechii construcţii sunt ocupate cu magazine cu suveniruri.

Simboluri de seamă ale orașului


Una dintre atracțiile simbolice este Bedesten, o piaţă acoperită cu o vechime de peste 500 de ani. Cu mult timp în urmă, piaţa nu era folosită doar ca loc de tranzacţionare, devenind un adevărat reper istoric, iar vizitatorii vin aici ca la un adevărat muzeu. Străvechiul oraş Knidos, fondat în secolul IV, a fost localizat în Marmaris şi este vizitat astăzi pe scară largă de către turiştii care vin să admire ruinele templului Afroditei şi fundaţiile rămase din casele vechi şi amfiteatrele antice.

Nu departe de Marmaris se găseşte unul dintre cele mai apreciate locuri din Turcia, Pamukkale, a opta minune a lumii, care se mândreşte cu apele cu sărurile minerale care curg în cascade albe de neuitat. Iar în imediata apropiere a oraşului vei descoperi plaja Cleopatra, renumită pentru nisipul său special alb, care previne arsurile solare.

 

De Geanina Ichim

Sejur Marmaris 

Hotel Elegance 5*- de la 43 euro/persoana/noapte, cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close