Antena 3 CNN Timp liber Turism Orașul din România considerat de britanici "cea mai ieftină destinație pentru city break din lume"

Orașul din România considerat de britanici "cea mai ieftină destinație pentru city break din lume"

Un top publicat de un tabloid britanic arată că un oraș mare din România ar fi cea mai ieftină destinație din lume pentru city break.

Orașul din România considerat de britanici "cea mai ieftină destinație pentru city break din lume"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    18 Oct 2023   •   22:49

Britanicii au plasat Timișoara în topul celor mai ieftine destinații din lume pentru city break, considerând că o masă la un restaurant mediu din Timișoara costă 5 lire, adică echivalentul a aproximativ 30 de lei. Timișorenii susțin că de acești bani poți să mănânci cel mult o ciorbă sau o shaorma la un restaurant din Complexul Studențesc.

"Dacă ești turist și vii să mănânci cu 30 de lei, nu ești turist. Dacă ești de aici, mănânci cu 30 de lei meniul zilei sau o shaorma", a declarat un timișorean. "Dacă vrei să mănânci bine, scoți mai mult de 30 de lei din buzunar. Tocmai ce am lăsat 100 de lei la restaurant și am mâncat doar eu cu fiică-mea", a declarat o timișoreancă, potrivit adevarul.ro.

Un turist venit din Sibiu la Timișoara a declarat că a găsit de mâncare cu 30 de lei în Complexul Studențesc. "Am găsit cu 33 de lei. Și berea e ieftină", a declarat el.

"Cu 30 de lei mănânci mâncare de proastă calitate. Sau în 30 de lei nu intră și băutura, clar", a declarat o tânără din Timișoara.

Președintele Asociației pentru Promovarea Timișoarei, Simion Giurcă, a declarat că dacă un turist nimerește o zonă din oraș în care să mănânce la preț mic va pleca cu gândul că Timișoara este, într-adevăr, un oraș ieftin.

"Oamenii dacă au anumite informații despre nivelul de preț, ei știu că nu înseamnă un preț neapărat mediu sau că îl găsești în zona centrală. Atunci încep să caute și dacă găsesc prin Complexul Studențesc sau undeva să mănânce la un preț apropiat vor fi încântați și vor zice că e așa", a declarat Giurcă.

Potrivit topului care desemnează Timișoara cea mai ieftină destinație pentru city break, o noapte de cazare în oraș costă 470 de lei, iar o halbă de bere 9 lei.

×
Subiecte în articol: city break oras România ieftin
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close