Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. Colegul de celulă al lui Iulius Filip, confesiune uluitoare despre Augustin Lazăr

100 de minute. Colegul de celulă al lui Iulius Filip, confesiune uluitoare despre Augustin Lazăr

100 de minute. Colegul de celulă al lui Iulius Filip, confesiune uluitoare despre Augustin Lazăr
Sursa foto: foto: captura Antena 3
09 Apr 2019   •   22:53

Alessandra Stoicescu a prezentat, marți, la 100 de minute o mărturie uluitoare a unui fost coleg de celulă a disidentului anticomunist Iulius Filip.

Citește și: 100 de minute. O regăsire emoționantă. Un torționar își cere iertare de la victima sa

Florea Vlăsceanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru că pe 23 august 1981 a scris "Jos Ceaușescu" pe asfalt în sat. A stat cinci ani la Aiud, timp în care i s-a refuzat eliberarea condiționată de același Augustin Lazăr.

I-a spus copilului său că pleacă în armată ca să nu știe unde e. Când și-a dat seama unde e, fiul său a ținut să-l viziteze. Au fost trei vizite în cei cinci ani.

În acea perioadă l-a cunoscut pe Iulius Filip.

Citește și: SEMNEAZĂ PETIȚIA! Decorație pentru eroul anticomunist Iulius Filip

"Pe Iulius Filip când l-au luat nu era în cameră cu mine. L-au adus după un an și l-au băgat în cameră - nu-l mai cunoșteam. De aia când l-am văzut la televizor eu am plâns pentru că îl făcuse din om neom.

Filip nu a dezvăluit nimic. Nu ne lăsau mult timp împreună. Ne manevrau și am căzut cu Filip de mi multe ori", povestește Vlăsceanu.

Florea Vlăsceanu afirmă că a aflat de la Antena 3 că Augustin Lazăr a fost președintele comisiei de eliberare condiționată de la Aiud, în momentul în care a văzut dezvăluirile despre Iulius Filip și actualul procuror general.

Potrivit lui Florea Vlăsceanu, Augustin Lazăr a știut foarte bine ce face.

"Credeți dvs. că Lazăr Augustin nu știa? Știa tot ce se petrece în penitenciar. Noi eram izolați de infractorii de drept comun. El știa tot ce se petrece cu deținuții politici de acolo. Eram 60 de inși", spune Vlăsceanu.

Citește și: Lucia Hossu-Longin, prima reacție după declarația făcută de Augustin Lazăr: Acestuia îi lipsește conștiința. Toate aceste explicații sunt niște manipulări

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar 100 de minute
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close