Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. O nouă victimă a lui Augustin Lazăr rupe tăcerea

100 de minute. O nouă victimă a lui Augustin Lazăr rupe tăcerea

100 de minute. O nouă victimă a lui Augustin Lazăr rupe tăcerea
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Apr 2019   •   22:48

Alessandra Stoicescu a prezentat, luni, la 100 de minute, un interviu exclusiv cu o nouă victimă a fostului procuror ceaușist Augustin Lazăr.

Citește și: SEMNEAZĂ PETIȚIA! Decorație pentru eroul anticomunist Iulius Filip

Este vorba despre Marin Iancu, care a aflat acum, după izbucnirea scandalului care îl vizează pe procurorul general, din cauza cui nu a ieșit din închisoare de patru ori.

Pe 1 ianuarie 1985, comisia de eliberare condiționată, prezidată de Augustin Lazăr, îi respinge prima solicitare.

sursa foto: Antena 3/ 100 de minute

Citește și: Petre Roman: Sunt profund indignat că anunțul privind dosarul Revoluției a fost făcut de Augustin Lazăr

"Acest refuz era îngrozitor de greu de suportat. Pentru că refuzul acesta era egal cu o nouă condamnare - erau trei luni, iar tu știai că trebuie să fii liber atunci, lăsând la o parte că însăși pedeapsa care era dată pentru îngrădirea expresiei de gândire.

Vă dați seama? Așteptai îngrozit, aveai nevastă, copii - știau și ei că de-acum că pe data cutare voi fi liber și veneau convinși că plec. Și veneau și plecau înapoi. Nu pot să vă explic în cuvinte ca să vă dați seama ce apăsare sufletească era pe mine", a spus Marin Iancu, în exclusivitate pentru Antena 3.

Marin Iancu spune că nu a avut niciodată ocazia să fie audiat de comisia de eliberări care l-a condamnat în acest fel, în condițiile în care în toate cele 4 solicitări de eliberare președinte al comisiei fusese Augustin Lazăr.

"Niciun cuvințel, nici nu m-a văzut la față, nimic. Aflasem de la alți deținuți: deținuții politici îi ține până la capăt. Așa că deja mă consolasem că nu am altă posibilitate. Ziceam să mă țină Dumnezeu sănătos, să pot să rezist", a mărturisit Marin Iancu.

Marin Iancu are și un mesaj pentru procurorul general Augustin Lazăr:

"L-aș întreba dacă el are copii și dacă el s-a gândit atunci când m-a amânat pe mine - a văzut că totuși sunt ofițer și eu, nu sunt.... Dacă eu l-aș întâlni acum i-aș spune acum că este un om.. dacă i se poate spune cumva 'om.' Acesta nu e om, este bestie umană, ca să-ți bați joc de libertatea unui om în felul acesta", a spus Marin Iancu.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Augustin Lazar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close