Antena 3 CNN Actualitate 5 000 de refugiaţi au fost întorşi din drum şi direcţionaţi către România şi Bulgaria

5 000 de refugiaţi au fost întorşi din drum şi direcţionaţi către România şi Bulgaria

5 000 de refugiaţi au fost întorşi din drum şi direcţionaţi către România şi Bulgaria
24 Sep 2015   •   21:57

Sistemul cotelor obligatorii de migranţi e greşit, spune şeful de cabinet al premierului ungar. El spune că Ungaria se gândeste să-l conteste în justiţie. Între timp, Austria a întors din drum 5 mii de oameni, pe care i-a trimis în România şi Bulgaria, potrivit Ştirile TVR.

După ce, în urmă cu trei săptămâni, Austria şi-a deschis graniţele total pentru refugiaţii sirieni, acum începe să-i întoarcă din drum. Îi trimite în ţările Uniunii Europene pe unde au trecut şi unde, potrivit acordului de la Dublin, ar fi trebuit să ceară azil.

Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de interne: "Dacă am reţinut bine cifrele, Austria a trimis  peste 5000 sau chiar 5500,  în special în Bulgaria şi România".

Între timp, în Ungaria a fost stabilit un nou record:  peste 10 mii de oameni au intrat în ţară doar miercuri. Oficialii de la Budapesta devin tot mai vehemenţi în problema cotelor obligatorii. Potrivit lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Orban, subiectul va fi dezbătut în parlament şi se gândesc chiar să o atace în justiţie.

O decizie similară a fost anunţată de Slovacia încă de miercuri, de la Consiliul European. Greul, însă, abia urmează, a avertizat joi cancelarul german Angela Merkel, în faţa propriilor parlamentari.

Angela Merkel: "Guvernul federal susţine propunerile Comisiei Europene.  Asta înseamnă că am făcut un prim pas, dar  suntem încă departe de o soluţie,  de unde ar trebui să ne aflăm."

Executivul de la Berlin a anunţat joi că a deblocat 4,1 miliarde de euro pentru toate landurile germane, bani folosiţi pentru gestionarea numărului mare de refugiaţi. Situaţia continuă să fie tensionată la graniţa dintre Serbia şi Croaţia, acolo unde autorităţile continuă să interzică intrarea maşinilor din ţara vecină.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close