Antena 3 CNN Actualitate A cincea zi de grevă la STB. Șoferii și vatmanii nu au ieșit la lucru şi cer în continuare demisia directorului Adrian Criţ

A cincea zi de grevă la STB. Șoferii și vatmanii nu au ieșit la lucru şi cer în continuare demisia directorului Adrian Criţ

Continuă greva la STB. Angajaţii STB sunt prezenţi chiar în aceste momente la Autobaza Titan, în a 5-a zi consecutivă de grevă. Oamenii cer în continuare demisia directorului Adrian Criţ şi se plâng de condiţiile în care lucrează.

A cincea zi de grevă la STB. Șoferii și vatmanii nu au ieșit la lucru şi cer în continuare demisia directorului Adrian Criţ
Sursa foto: Antena 3
de Dana Musceleanu    |    24 Ian 2022   •   08:47

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB), după ce negocierile au eșuat. Cu toate acestea, unele mijloace de transport ale societății se află pe trasee. Azi dimineaţă la ora 7:00 erau ieşite 67 de tramvaie, 62 de troleibuze şi 19 autobuze, în total 148 de autovehicule şi aproximativ 21% din totalul flotei STB. 

Circa 1.000 de angajaţi ai STB, aflaţi la Autobaza Titan, protestează în continuare scandând "Demisia" şi "Mâine nu ieşim!". Oamenii vor demisia directorului Adrian Criţ, salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. 

Negocierile dintre reprezentanții angajaților de la Societatea de Transport București, aflați în grevă de joi dimineața, și autorități au eșuat.

Anterior, sindicaliștii au spus că primarul general nu a stat mult cu ei, iar Nicușor Dan a declarat că singura revendicare a fost demisia directorului.

Negocierile cu sindicaliştii sunt în impas

Conform unui comunicat transmis de sindicalişti, cei din conducerea STB i-au convocat astăzi la ora 9:00 la o întâlnire pentru negocieri, însă Vasile Petrariu, reprezentantul sindicatului spune că nu vor participa acolo deoarece sunt nişte condiţii cu care nu sunt de acord. Această întâlnire a fost stabilită cu limitarea numărului de participanţi şi, deasemenea, cu condiţia să se reia activitatea înainte de negocieri, lucru cu care sindicaliştii nu au fost de acord.   

Astfel, pentru a cincea zi la rând, numeroși șoferi și vatmani nu s-au întors la serviciu, continuând greva, iar transportul în Capitală este puternic afectat.

Conform surselor Antena 3, de la ora 9:00 se desfăşoară online o ședința a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) pentru a se stabili măsuri legate de restabilirea ordinii publice, adică să îi facă pe șoferi să îşi reia activitatea.

Primarul general Nicușor Dan a declarat că mulți dintre angajații Societății de Transport București (STB) și-au reluat, duminică, activitatea și sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost „intimidați” de sindicat.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul, însă angajații STB au continuat să nu îşi exercite atribuţiile.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director. Potrivit sindicaliștilor, un șofer de la STB câștigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deși lucrează sâmbăta, duminica și în alte zile libere.

×
Subiecte în articol: STB București grevă Adrian Criţ
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close