Antena 3 CNN Actualitate Accident cumplit pe DN17. Două microbuze s-au ciocnit frontal. COD ROȘU de urgență

Accident cumplit pe DN17. Două microbuze s-au ciocnit frontal. COD ROȘU de urgență

Accident cumplit pe DN17. Două microbuze s-au ciocnit frontal. COD ROȘU de urgență
23 Iun 2016   •   08:18

Grav accident de circulaţie joi dimineaţă, pe DN17, în Bistriţa Năsăud. Un microbuz în care erau opt călători s-a ciocnit cu un altul care transporta marfă. Autorităţile au declanşat codul roşu de urgenţă: 10 oameni au fost răniţi în accident, trei dintre ei au fost duşi la spital.

La intervenţie au participat şase ambulanţe şi două autospeciale de descarcerare.

Accidentul a avut loc într-o curbă, în localitatea bistriţeană Şintereag. Două microbuze s-au ciocnit frontal, după ce unul dintre ele a intrat pe sensul celuilalt. Într-un dintre ele erau 8 persoane, iar în celălalt două persoane care cărau marfă.

”A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie. Salvatorii au găsit la locul accidentului zece victime, dintre care două încarcerate. Este vorba de conducatorii auto din cele două microbuze implicate in accident”, a afirmat reprezentantul ISU Bistrița Năsăud.

Salvatorii au avut nevoie de aproape o jumătate de oră pentru a-i scoate din microbuzele distruse.

Unul dintre şoferi, cel care conducea microbuzul din Republica Moldova, a refuzat ajutorul medicilor şi a fost preluat de un echipaj de poliţie pentru a i se recolta probe biologice.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a vedea cine e vinovat de producerea accidentului. Din primele cercetări de vină ar fi şoferul moldovean care nu a adaptat viteza în curbă.

 

×
Subiecte în articol: accident microbuz
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close