Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe Autostrada A1, în care cinci oameni au murit! Un martor cheie a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului

Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe Autostrada A1, în care cinci oameni au murit! Un martor cheie a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului

Un martor cheie care a asistat la accidentul cumplit petrecut pe Autostrada A1 rupe tăcerea. Acesta a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului.

Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe Autostrada A1, în care cinci oameni au murit! Un martor cheie a explicat ce s-a întâmplat cu doar câteva secunde înaintea impactului
Sursa foto: Facebook/ Info Trafic A1 Bucuresti Pitesti
de Laura Dinu    |    21 Sep 2023   •   11:12

Cinci muncitori au murit, zilele trecute, pe Autostrada A1 București - Pitești, după ce dubița în care se aflau a fost zdrobită între două TIR-uri.

Un șofer care circula pe sens opus povestește că șoferul care se afla la volanul primului TIR coborâse din cabină pentru nevoile fiziologice.

”Erau în coloană și începuseră deja să plece. Primii care au plecat erau deja departe și până se dă drumul la coloană durează...”, povestește bărbatul.

În momentul impactului, șoferul primului TIR se pregătea să urce la volan.

”El nu a apucat nici să urce, dar nici să îl prindă în fața camionului”, mai spune martorul.

Din fericire, acesta a scăpat cu răni ușoare. Însă gestul lui a provocat o adevărată tragedie. Cinci oameni au murit fiind striviți la propriu de TIR-ul venit din spate. Anchetatorii au reușit cu greu să își dea seama câte victime sunt.

Citește și: El este George, șoferul dubiței zdrobite ieri, între două TIR-uri, pe A1. Anul următor avea programată nunta

Unele surse spun că șoferul celui de-al doilea TIR conducea cu aproximativ 70 km/h în momentul în care a lovit dubița.  

”Conducătorul auto nu era atent la trafic, pentru că nu am văzut nicio intenție de a evita sau de a frâna. În condițiile în care conducătorul autoturismului ținea o distanță mai mare față de TIR, față de mașina din față, cu siguranță eu cred că ar fi avut șanse la viață toți ocupanții din autoutilitară”, a explicat Sorin Ene, expert în conducerea defensivă, potrivit Observator.  

”La viteza cu care a venit, pe primul (n.r. primul șofer) nici măcar nu l-a simțit. El nu a avut nicio reacție nici acolo”, spune un martor.  

În acest moment, anchetatorii nu au foarte multe date cu privire la accident. Însă urmează să interpreteze tahografele celor două autotrenuri, pentru a afla dacă șoferii au respectat sau nu timpii. 

Între timp, rudele îi plâng pe cei dispăruți în accident. 

×
Subiecte în articol: accident autostrada a 1
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close