Antena 3 CNN Actualitate Ce este adenovirusul, posibila cauză a hepatitei misterioase

Ce este adenovirusul, posibila cauză a hepatitei misterioase

Specialiştii încearcă să găsească acum cauzele hepatitei misterioase care a alertat întreaga comunitate medicală internațională. În urma unor analize de laborator efectuate în Marea Britanie nu au fost detectaţi viruși obișnuiți care provoacă hepatită infecțioasă. Potrivit celor mai recente studii, adenovirusul poate fi posibila cauză a hepatitei misterioase descoperite la copii.

Ce este adenovirusul, posibila cauză a hepatitei misterioase
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2022   •   20:08

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a înregistrat 111 cazuri de hepatită inexplicabilă la copii sub 10 ani începând cu ianuarie, 10 dintre copii având nevoie de transplant de ficat.

Agenția de sănătate a ONU a declarat că i-au fost raportate până acum cel puțin 169 de cazuri de „hepatită acută de origine necunoscută” și un deces provocat de această boală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că majoritatea cazurilor au fost depistate în Marea Britanie, dar o creștere semnficiativă a cazurilor a fost raportată acum de alte câteva țări, în special Irlanda și Țările de Jos.

Medicii încă investighează cauza bolii, adenovirusul fiind o mare posibilitate, după ce a fost detectat în 75% dintre cazurile confirmate testate, potrivit The Independent.

Adenovirusurile sunt un grup de viruși care pot afecta diferite părți ale corpului, în funcție de tip.

Gama de boli asociate cu adenovirusurile include simptome comune de răceală sau gripă, febră și dureri în gât, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Bronșita acută, pneumonia, conjunctivita și gastroenterita acută, inclusiv vărsături și diaree, sunt alte manifestări ale infecției.

Inflamația sau infecția vezicii urinare și bolile neurologice sunt mai puțin frecvente, dar sunt enumerate ca și simptome.

„Există mai mult de 50 de tipuri de adenovirusuri distincte imunologic care pot provoca infecții la oameni. Adenovirusul de tip 41 se prezintă de obicei cu simptome de diaree, vărsături și febră, adesea însoțite de simptome respiratorii.

„Deși au existat cazuri de hepatită la copiii imunocompromiși infectați cu adenovirus, adenovirusul de tip 41 nu este cunoscut ca fiind o cauză a hepatitei la copiii sănătoși.”, transmite Organizația Mondială a Sănătății.

×
Subiecte în articol: hepatita
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close