Antena 3 Actualitate Adrian Cioroianu, apel către primar: "La modul cel mai serios, ce se întâmplă acolo e o ruşine naţională"

Adrian Cioroianu, apel către primar: "La modul cel mai serios, ce se întâmplă acolo e o ruşine naţională"

de Georgiana Adam    |    24 Ian 2021   •   14:47
Adrian Cioroianu, apel către primar: "La modul cel mai serios, ce se întâmplă acolo e o ruşine naţională"
Sursa foto: Agerpres

Profesorul de istorie Adrian Cioroianu a făcut un apel la actualul primar, duminică, la Antena 3, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Referindu-se la hotelul Concordia din Bucureşti, Cioroianu a spus că imobilul a devenit o "ruşine naţională" şi l-a rugat pe edil dacă poate să intervină în acest caz.

"Pe o adresă de pe strada Smârdan nr. 39 ar fi trebuit să ne aflăm azi. Arată atât de... modest acum, să nu spunem altceva.

La modul cel mai serios, fac un apel amical şi o rugăminte pentru actualul primar, pentru că se întâmplă acolo e o ruşine naţională", a spus profesorul de istorie Adrian Cioroianu, duminică, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3, făcând referire la hotelul Concordia din Bucureşti.

Este vorba de fostul hotel Concordia în care, în noaptea de 23-24 ianuarie 1859, a găzduit istorica întâlnire politică în care s-a hotărât Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al țării Românești, după ce fusese ales domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859.

×
Subiecte în articol: De-a viața ascunselea hotel Concordia

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close