Antena 3 Actualitate Adrian Năstase, mesaj pentru Șerban Nicolae: Îi mulțumesc că și-a reamintit

Adrian Năstase, mesaj pentru Șerban Nicolae: Îi mulțumesc că și-a reamintit

16 Dec 2019   •   10:19
Adrian Năstase, mesaj pentru Șerban Nicolae: Îi mulțumesc că și-a reamintit
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul premier Adrian Năstase i-a mulțumit senatorului PSD Șerban Nicolae, după ce acesta din urmă a postat un mesaj pe Facebook despre tatăl fostului lider PSD.

„Îi mulțumesc lui Șerban Nicolae că a reamintit că tatăl meu a fost decorat, de Regele Mihai, cu „Steaua României" pentru faptele de arme împotriva trupelor germane, în august 1944”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

„Începând cu noaptea de 24/25 august și până în 5 septembrie 1944, organizați și conduși de tânărul ofițer Marin Năstase, 56 de muncitori de la Uzinele „Rogifer" din Tohan-Zărnești (îmbrăcați cu salopete albastre) au dus lupte grele cu unitățile germane care se refugiau în Transilvania și care încercau să taie comunicațiile cu Bucureștiul. Canonada românilor a fost teribilă, iar ostașii germani au fost luați prizonieri și dezarmați.

Marin Gr. Năstase a fost citat prin Ordin de zi de ministrul de Război și decorat de rege cu Ordinul național „Steaua României" cu spade și panglică de Virtute militară „pentru munca și priceperea de care a dat dovadă în campania pentru desrobirea Transilvaniei de Nord".

Marin Gr. Năstase este tatăl lui Adrian Năstase, fost prim-ministru la momentul aderării României la NATO și la cel al încheierii negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană.

Bufonul a spus adevărul - Iohannis nu uită și nu iartă!”, a scris Șerban Nicolae pe contul de Facebook.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Serban Nicolae

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close