Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase nu mai contestă condamnarea din dosarul "Trofeul calităţii"

Adrian Năstase nu mai contestă condamnarea din dosarul "Trofeul calităţii"

Adrian Năstase nu mai contestă condamnarea din dosarul "Trofeul calităţii"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Ian 2013   •   10:10

Adrian Năstase a retras, luni, contestaţia în anulare în cazul condamnării din dosarul "Trofeul calităţii", avocaţii acestuia depunând la instanţa supremă solicitarea formulată de fostul premier. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit să judece astăzi contestaţia în anulare, depusă de avocaţii lui Adrian Năstase la condamnarea de 2 ani de închisoare cu executare.

Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase, PREZENŢI în noul complet de judecată pentru fostul premier

Din completul de judecată făceau parte şi două judecătoare care au pronunţat hotărârea de condamnare pe fond. La ultimul termen în acest dosar, cele două judecătoare au formulat cereri de abţinere, însă acestea le-au fost respinse.

În această dimineaţă, cererile acestora au fost admise. Avocaţii lui Adrian Năstase au fost înştiinţaţi şi au solicitat un termen de amânare, însă magistraţii au considerat că amânarea nu este întemeiată şi au respins cererea avocaţilor fostului premier.

În aceste condiţii, Adrian Năstase a renunţat la contestaţia în anulare în cazul condamnării din "Trofeul calităţii".

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. El a fost condamnat definitiv în 20 iunie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul "Trofeul calităţii" şi ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close