Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ultima confruntare a candidaților, înainte de marea bătălie. Mișcările de ultim-moment ale politicienilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ultima confruntare a candidaților, înainte de marea bătălie. Mișcările de ultim-moment ale politicienilor

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ultima confruntare a candidaților, înainte de marea bătălie. Mișcările de ultim-moment ale politicienilor
08 Noi 2019   •   21:36

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ultima confruntare a candidaților la prezidențiale a avut loc vineri seară, la ”Subiectiv față în față”. Ramona Ioana Bruynseels, Mircea Diaconu, Ninel Peia și Alexandru Cumpănașu au dezvăluit ultimele planuri pe care le au dacă ajung la fotoliul de la Cotroceni.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019.  Ce întrebare ați pune președintelui actual?

”De ce domnule președinte Iohannis, ne-ați transmis condoleanțe când instituțiile din subordinea dumneavoastră nu aveau nicio probă că fetele sunt moarte. De ce până azi nu ați aflat adevărul și a venit un cetățean să prezinte niște lucruri.”, a spus Alexandru Cumpănașu.

”De ce nu ați lăsat lăsat instituțiile statului sau dumenavoastră nu ați răspuns pentru crima de la Colectiv. Cred că Iohannis și Cioloș pot fi acuzați din punct de vedere juridic măcar de participație improprie la crimă. La Colectiv a fost mână criminală. Nimeni nu poate demonstra cum a ajuns ceanura acolo. Cele două persone pot fi acuzate”, a spus Ninel Peia.

”Între turul I și turul II ați afirmat că veți desființa imunitățile parlamentarilor, ulterior v-ați răzgândit se pare, pentru că le avem în continuare. De ce v-ați răzgândit și nu ați ținut această promisiune, pentru că poporul o percepe ca pe o minciună? Acum vin eu, aleg să fac același lucru și nu mă mai crede nimeni.

2. De ce ați ales să stați departe de popor când știți foarte bine specificul și profilul poporului nostru, care are nevoie de un lider apropiat de el. Un lider printre oameni, care să se ocupe cu adevărat, să înțeleagă ce are de făcut și să facă ulterior?”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

”De ce ne disprețuiește, pe noi, contracandidații dânsului, noi suntem de rând. El nu vine nici odată la cinci ani să ne spună ce a făcut în timpul ăsta. Cred că ar fi trebuit să facă ce fac eu, deși n-am prezidat și încerc să comunic pe oricine”, a spus Mircea Diaconu.

 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019.  Ajungeți președinte cu un Guvern deja instalat. Premierul susține că lipsesc două miliarde de la pensii și că nu sunt bani. Ce veți face?


”Aș invita la discuții pe toți cei care au un cuvânt de spus în această situație, implicit reprezentanții guvernului, foștii miniștri ai Muncii, pe premier, pe actualul ministru, aș chema și alte autorități care au un punct de vedere și am agrea asupra lucrurilor care trebuie făcute pentru a ne a asigura că ceea ce mi se spune e adevărat și nu e doar o dezinformare menită de a instala panica în rândul populației, iar apoi ce măsuri să luăm. Apoi dialog, interes”, a spus Ramona.

”Să fim oameni serioși. Asta e politică. Președintele nu trebuie să se amestece în politică. Sunt săgeți politice reciproce. Când se preia un minister se face predare-primire. Actualul și fostul ministru trebuie să stea în față cu hârtiile”, Diaconu.

”Aș spune guvernului să dea o oug pentru anularea art. 7, paragraful 2 și paragraful 4, din legea 312/2004, Statutul Băncii Naționale. Acest articol spune că Banca nu poate împrumuta direct statul”, a spus Peia.

”Aș înființa un consiliu economic și social, din care ar face parte principalii oameni de afaceri din România, cei care reprezintă sindicatele în acest domeniu. Acest consiliu ar avea rolul să prevină astfel de situații”, a zis Cumpănașu.

×
Subiecte în articol: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019.
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close