Antena 3 CNN Actualitate Alertă de BLACK FRIDAY! Toți românii trebuie să fie atenți la acest detaliu

Alertă de BLACK FRIDAY! Toți românii trebuie să fie atenți la acest detaliu

Alertă de BLACK FRIDAY! Toți românii trebuie să fie atenți la acest detaliu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Oct 2018   •   22:24

BLACK FRIDAY 2018. Riscul de fraudare a informațiilor bancare (phishing) deținute de către posesorii unor astfel de instrumente de plată crește semnificativ în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și timpul derulării evenimentului „Black Friday”, atenționează experții Kaspersky Lab.

BLACK FRIDAY 2018.  Pentru a evita acțiunile de phishing din perioada sărbătorilor de iarnă, care încep cu „Black Friday” și „Cyber Monday”, și continuă cu Crăciunul, sunt recomandate o serie de măsuri.

BLACK FRIDAY 2018. Astfel, sunt de evitat: accesarea de link-uri venite de la persoane necunoscute sau de link-uri suspecte trimise de către prieteni, prin intermediul site-urilor de socializare sau pe e-mail, introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute sau suspecte.

BLACK FRIDAY 2018. Phishing-ul reprezintă una dintre cele mai răspândite amenințări cibernetice cu care se pot confrunta utilizatorii în timpul perioadelor de reduceri specifice sărbătorilor. Acesta este un proces fraudulos prin care se încearcă obținerea, prin furt, a unor informații, nume de utilizator, parole, detalii despre carduri bancare sau alte date cu caracter personal, printr-un mesaj sau altă metodă de comunicare electronică, în care se pretinde că autorul este o entitate de încredere.

BLACK FRIDAY 2018. Potrivit specialiștilor, în majoritatea cazurilor, se pretinde că respectivele comunicări electronice provin din partea unor site-uri ale anumitor bănci sau platforme care administrează plăți online.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close