Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Japoniei: Condiţiile din aeroporturile româneşti ar trebui îmbunătăţite

Ambasada Japoniei: Condiţiile din aeroporturile româneşti ar trebui îmbunătăţite

Ambasada Japoniei: Condiţiile din aeroporturile româneşti ar trebui îmbunătăţite
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Aug 2012   •   16:48

Ambasada Japoniei în România consideră că autorităţile române ar trebui să îmbunătăţească condiţiile din aeroporturi, după cazul studentei japoneze care a fost omorâtă, a declarat, miercuri, şeful adjunct al misiunii diplomatice, Yoshihiro Katayama.
   
Oficialul japonez a precizat că Ambasada Japoniei în România are cunoştinţă de acest incident extrem de regretabil pe care îl consideră o „crimă violentă lipsită de suflet“ şi a transmis condoleanţe familiei victimei.
   
Yoshihiro Katayama a criticat faptul că studenta japoneză nu a fost întâmpinată la aeroport.
   
„În ceea ce priveşte acest caz tragic este vorba de o tânără venită să predea limba japoneză într-un program de schimburi între studenţi. Eu ştiu că românii sunt un popor prietenos şi primitor. Din nefericire, nimeni din organizaţia gazdă nu a mers să o întâmpine la aeroport pe această tânără venită pentru prima oară în România, care îngrijorată fiind îi rugase în mod explicit în mesajele ei să fie aşteptată la aeroport, dar aceştia i-au dat doar nişte indicaţii vagi despre cum să ajungă pe timp de noapte în Craiova. Din păcate, această neglijenţă a avut urmări extrem de tragice şi regretabile“, a spus oficialul japonez, citat de Agerpres.
   
El a subliniat că autorităţile române ar trebui să îmbunătăţească condiţiile din aeroporturi, cât pe cele de transport după acest caz.
   
„Ambasada Japoniei doreşte să se implice şi mai mult în menţinerea siguranţei şi a liniştii cetăţenilor japonezi care locuiesc sau vizitează România. În acest scop, Ambasada consideră că este necesară îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul aeroporturilor astfel încât străinii veniţi pentru prima dată în România să le poată folosi în siguranţă. România este o ţară frumoasă, care merită să fie văzută de cât mai mulţi turişti străini şi de aceea este necesar ca mijloacele de transport dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi centrul Bucureştiului să fie îmbunătăţite. Sperăm că toate măsurile necesare vor fi luate de către autorităţile competente pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete pe viitor“, a spus Yoshihiro Katayama, arătând că Ambasada Japoniei va urmări cum evoluează situaţia în acest sens pentru a face demersuri pe lângă autorităţi.
   
El a mai precizat că Ministerul de Externe al Japoniei a operat schimbări în ceea ce priveşte informaţiile de călătorie în România.
   
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a schimbat, miercuri, încadrarea juridică a faptei de omor calificat de care este acuzat Vlad Nicolae, individul suspectat că a ucis-o pe studenta japoneză pe 15 august, în omor calificat şi deosebit de grav.
   
De asemenea, anchetatorii susţin că au indicii temeinice potrivit cărora individul menţionat ar mai fi violat şi tâlhărit şase femei în 2010, 2011 şi 2012, una dintre cele şase victime fiind ucisă.


×
Subiecte în articol: Aeroportul Henri Coanda
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close