Antena 3 CNN Actualitate Anaser Duduianu, găsit vinovat în SUA. Riscă până la 30 de ani într-o închisoare federală

Anaser Duduianu, găsit vinovat în SUA. Riscă până la 30 de ani într-o închisoare federală

Florin Duduianu, liderul clanului Duduianu din Bucureşti, a fost găsit vinovat în Statele Unite ale Americii, după un proces care a durat doar două zile.

de Carmina Pricopie    |    24 Ian 2024   •   14:45

Interlopul Florin Duduianu, zis Anaser, era liderul unei bande care se ocupa cu furtul banilor de pe carduri, iar cu banii câștigați trimitea lapte praf traficanților de droguri din Mexic.

Anaser riscă până la 30 de ani de închisoare federală pentru infracțiunile de care a fost acuzat și găsit vinovat.

Autoritățile din Orange County, California, au anunțat arestarea a 48 de suspecți, membri ai unei rețele criminale românești, ajunși ilegal în SUA.

Florin Duduianu era dat în urmărire internațională și de autoritățile române pentru fapte comise cu violență pe teritoriul României.

Bărbatul a fost capturat în SUA pe 5 ianuarie. A pledat vinovat pentru trei capete de acuzare, pentru fraudă bancară și utilizarea ilegală a dispozitivelor electronice neautorizat.

Anaser este acuzat, alături de membri grupării pe care o conducea că au furat de la persoane care primeau asistență socială, bani de pe carduri cu care au cumpărat produse precum lapte praf, bunuri alimentare și vândute în Mexic.

Poliția l-a găsit pe Florin Duduianu cu ajutorul camerelor cu recunoaștere facială. Anchetatorii l-au depistat după ce a ajuns de mai multe ori la un bancomat de unde a retras bani.

Anchetatorii au recuperat peste 185.000 de dolari în numerar; 491 de carduri de asistență publică clonate, evaluate la 471.360 de dolari în potențiale fonduri furate.

"Acestea nu sunt crime fără victime. Victimele sunt mame singure care se străduiesc să pună un acoperiș peste capul copiilor lor și mâncarea pe masă și oameni harnici care au nevoie de o mână de ajutor, care se trezesc la coada de la casierie cu coșul plin cu alimente, doar pentru a fi umiliți când constată că nu au bani în cont ca sa le cumpere pentru că un hoț a luat totul pe furiș”, a spus procurorul districtului Orange County Todd Spitzer.

×
Subiecte în articol: anaser duduianu SUA arestat interlop
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close