Antena 3 CNN Actualitate Anchetatorii DNA au descins din nou la sediul Tel Drum

Anchetatorii DNA au descins din nou la sediul Tel Drum

Anchetatorii DNA au descins din nou la sediul Tel Drum
de M.Z.    |    08 Aug 2017   •   09:20

Noi percheziţii la sediul firmei Tel Drum din Alexandria. Anchetatorii au descins zilele trecute şi au ridicat mai multe documente. 

Procurorii DNA îi anchetează pe apropiaţii șefului PSD, Liviu Dragnea, pentru a afla care sunt firmele care au pus mâna pe contractele cu statul. 

Surse din DNA spun că vinerea trecută, procurorii au mers la sediul Tel Drum din Alexandria și au ridicat de acolo saci cu documente. 

În acest dosar, este începută urmărire penală in rem, dar nu este nicio persoană pusă sub acuzare.

De asemenea, conform unor surse, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, le-ar fi spus unor procurori să finalizeze acest dosar până la sfârșitul lunii august.

Până acum, se cunoaște că este un dosar de cercetare penală deschis în februarie 2016, iar pentru dechiderea acestui dosar, anchetatorii de la noi au colaborat cu autoritățile din Brazilia.

În acest dosar, au fost audiate până la această dată Bombonica Prodana - fosta soție a lui Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman și administratorul public al Teleorman, însă Liviu Dragnea nu a venit la DNA și se pare că nici nu a fost citat.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

Reacţia DNA vine după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

După investigaţia publicată de site-ul Rise Project, DNA a extins ancheta în dosarul Brazilia și a confirmat că are în lucru un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă orice implicare în afacerile despre care vorbesc Rise Project și jurnaliștii brazilieni, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close