Antena 3 CNN Actualitate ANPC a închis 14 localuri din Centrul Vechi al Bucureștiului. Ce nereguli au găsit

ANPC a închis 14 localuri din Centrul Vechi al Bucureștiului. Ce nereguli au găsit

Inspectorii ANPC au închis unele dintre cele mai cunoscute restaurante din Centrul Vechi al Bucureștiului, după ce au găsit nereguli grave, mai ales în locurile în care era depozitată mâncarea.

ANPC a închis 14 localuri din Centrul Vechi al Bucureștiului. Ce nereguli au găsit
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2023   •   17:29

Inspectorii ANPC au închis 14 restaurante populare din Centrul Vechi al Capitalei și au dat amenzi de peste 175.000 de lei, după ce au găsit numeroase nereguli grave.

Astfel, printre principalele abateri descoperite se numără păstrarea alimentelor în afara termenului de valabilitate, lipsa curățeniei și gestionarea greșită a preparatelor care erau consumate de clienți.

În plus, în urma controalelor de amploare, s-a constatat că locurile în care era depozitată mâncarea erau invadate de gândaci.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că inspectorii vor efectua verificări și în perioada următoare.

Citește și: Antibiotice fără reţetă, eliberate în continuare în sute de farmacii | Reportaj cu camera ascunsă

"După cum bine știți, în ultima perioadă, am încercat să transmitem un mesaj de fermitate întregii industrii, arătând că anumite abateri nu pot fi trecute cu vederea, precum lipsa curățeniei, păstrarea unor alimente în afara termenului de valabilitate sau o greșită gestionare a alimentelor.

Vom alege, în perioada următoare, zone aglomerate, pentru a fi siguri că acoperim, într-un timp scurt, cât mai multe locații, în speranța că proprietarii vor comunica și cu ceilalți actori din această industrie, iar lucrurile se vor îndrepta până la începutul verii", a spus Horia Constantinescu, președinte ANPC.

×
Subiecte în articol: ANPC centrul vechi restaurante inchise
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close