Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Antibiotice fără reţetă, eliberate în continuare în sute de farmacii | Reportaj cu camera ascunsă

Antibiotice fără reţetă, eliberate în continuare în sute de farmacii | Reportaj cu camera ascunsă

Antibioticele se eliberează în continuare fără reţetă în sute de farmacii din România, asta deşi medicii repetă tot timpul să nu ne mai tratăm cu antibiotice pentru că riscul ca organismul să dezvolte rezistenţă este unul foarte mare, iar antibioticele nu îşi vor mai face efectul atunci când chiar avem nevoie de ele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2023   •   14:59

În plus, şi ministerul Sănătăţii a promis că va lua măsuri dure pentru ca antibioticele să nu mai fie eliberate nici cu reţetă simplă. Echipa Antena 3 CNN Timişoara a făcut un reportaj cu camera ascunsă într-o farmacie din oraş pentru a arăta cât de uşor sunt impresionaţi farmaciştii pentru a elibera antibiotice.

Medicii de familie susţin că fenomenul nu poate fi controlat, mai ales că stomatologii prescriu antibiotice, deşi nu au contract cu Casa de Asigurări şi nu pot fi verificaţi.

 Pentru a stopa fenomenul, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că va lua măsuri pentru ca antibioticele să nu mai fie eliberate cu reţetă simplă.

"Eu nu am încă un răspuns să vă spun cum arată această reţetă, dar în momentul în care o farmacie eliberează antibiotic acest lucru este consemnat. O reţetă simplă nu consemnează eliberarea de antibiotic şi trebuie să găsim o formulă care să consemneze exact eliberarea de antibiotic", a declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății vrea ca antibioticele să fie mai greu accesibile: ”Suntem pe primele locuri în privința bacteriilor multirezistente”

×
Subiecte în articol: antibiotice
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close