Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, lider de audiență în seara de Ajun. Interviul lui Dan Negru cu Florin Piersic și părintele Necula a dominat televiziunile de știri

Antena 3, lider de audiență în seara de Ajun. Interviul lui Dan Negru cu Florin Piersic și părintele Necula a dominat televiziunile de știri

Românii au ales în seara de Ajun Antena 3. Interviul realizat de Dan Negru cu Florin Piersic și părintele Constantin Necula a dominat de departe televiziunile de știri, fiind lider pe parcursul difuzării emisiunii. Antena 3 a difuzat de Crăciun cele mai impresionante momente din interviu.

Antena 3, lider de audiență în seara de Ajun. Interviul lui Dan Negru cu Florin Piersic și părintele Necula a dominat televiziunile de știri
Sursa foto: captura Antena 3
de Gabriel Dano    |    25 Dec 2020   •   17:40

Crăciun de pomină pentru Florin Piersic: S-a dus cu colindul şi-a furat o raţă! Ce s-a întamplat când a ajuns acasă

Florin Piersic a evocat, în cadrul interviului realizat de Dan Negru şi difuzat de Antena 3, cea mai puternică amintire a sa legată de perioada Crăciunului. Povestea se petrece la Cluj, în ajunul unui alt Crăciun, petrecut în familie de viitorul mare actor.

"Întotdeanua, în seara de Crăciun mergeam la colindat la vecinii de pe străzile din cartierul Andrei Mureşan. Am ajuns acolo pe strada Vulcan nr. 5, n-am să uit niciodată. Era o familie, Popper. Ăia: 'Vai, a venit Florinel cu colindătorii'. Noi, hai să cântăm: 'Trei păstori se întâlniră ...'. Eu, cu acordeonul, ei, cu vocile. Ei stăteau mai subţire cu vocile. Eu, cu acordeonul, le ţineam tare hangul.

Şi, la un moment dat, n-am de lucru...Vă daţi seama, eram băiatul doctorului veterinar Ştefan Piersic din Cluj, care avea şi spitalul lui, unde este acum Biserica Sfântul Petru în Cluj (...) Plus că era şi şeful abatorului. Nu duceam eu lipsă de nimic (...) Şi văd o raţă pe dulap. Ăştia pregătiseră raţa pentru musafiri, vă daţi seama. Şi-i spun lui Bubu: 'saltă raţa!'. E prima şi ultima dată când am furat ceva (...) Au luat raţa (cei cu care colinda, n.r.) şi-au băgat-o în cutia de la acordeon. Şi-am plecat.

Ăia: 'Vă mulţumim! Ce să vă dăm?' Noi: 'Nu ne daţi nimic'. Ne simţeam cu musca pe căciulă pentru că am furat raţa. 

Când ajung acasă, mama îmi zice: 'Florinel, voi aţi colindat la familia Popper?' Zic: 'Da'. Mama: 'Şi voi aţi furat de acolo o raţă'. Spun: 'Da, mamă'. Mama: 'Cum ai putut, mă? Te rog să o duci înapoi!' Zic: 'Da' mi-e ruşine'. Mama: 'Nu, o duci înapoi!'... Am luat raţa şi l-am pus pe unul din băieţi, pe Tutu (să o înpoieze), să spună că am luat-o, dar nu ne-am atins de ea", a povestit marele actor.

Ce a pățit Florin Piersic când a vizitat Socola: "Un pacient solid m-a luat de piept cu putere și mi-a zis..."

Florin Piersic a povestit, la Ediția specială difuzată de Antena 3 în seara de Ajun, ce s-a întâmplat când a vizitat Spitalul Socola din Iași, acolo unde lucrează unul dintre nepoții săi. I-a spus directorului spitalului că merge, dar cu condiția să nu fie pus să viziteze vreo celulă.

"I-am zis, bine, cu plăcere, dar nu cred că e cazul să mă duceți în vreo celulă. Zice, nu că ăia sunt închiși. Dar avem alții care vor să vă vadă. Era o zi frumoasă, îmi aduc aminte, de toamnă, și m-am dus cu nepotul meu, cu Ștefan Dolgu. Și mergeam pe aleile de la Socola și pe bănci stăteau pacienții. Și câte o doamnă spunea: 'Florin Piersic. Ce bine îmi pare, eu vă știu foarte bine'.

Și ajung în dreptul unei bănci de pe care se ridică unul mare, solid, mă ia de piept și zice: 'Mă, Florine!'.. Eu eram puțin speriat. Zic: 'Spuneți-mi'. 'Mă, vreau să-ți spun ceva! Mă, tu ești mai nebun ca noi!", a povestit cu mult umor înfrăgitul actor.

Florin Piersic, mărturisire cutremurătoare: Mi-e frică de moarte

Florin Piersic a mărturisit, joi, la Ediția specială difuzată de Antena 3, în seara de Ajun, că îi este foarte teamă de moarte. Cel mai îndrăgit actor al românilor a ținut să le transmită românilor un mesaj special și i-a avut în vedere mai ale pe cei care au pierdut pe cineva drag în această pandemie.

"Sunt alături de dumneavoastră, vă consolez pentru tragedia mare pe care o trăim de luni de zile cu pandemia asta. Vă consolez în sensul că vreau să vă mângâi pe inimă, pe suflet și să mă gândesc la cei care, din păcate, ne-au părăsit în toată această periodă.

Jur că vă spun adevărat. Jur! Mi-e mi-e frică de moarte. Știu că există oameni, cum e părintele, poate și Dan Negru, care nu au această spaimă, dar eu mi-e greu și să pronunț cuvântul 'moarte', de aia întotdeauna, știu toți cei care sunt mai apropiați de mine și de familia mea, că eu nu spun 'a murit', ci 'a plecat într-o stea'.

Așa vreau, ca cei care vă sunt dragi și care pleacă de lângă dumneavoastră să știți că sunt undeva într-o stea și se gândesc la dumneavoastră, așa cum eu azi mă gândesc la dumneavoastră și vă doresc tot, dat TOT, ce-mi doresc mie să vi se întâmple dumneavoastră", a spus Florin Piersic.

×
Subiecte în articol: Florin Piersic
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close