Antena 3 CNN Actualitate Anticariatele, în pragul falimentului. Vânzările de carte s-au redus la jumătate

Anticariatele, în pragul falimentului. Vânzările de carte s-au redus la jumătate

Anticariatele, în pragul falimentului. Vânzările de carte s-au redus la jumătate
Sursa foto: Foto: okazii.ro
de M.Z.    |    24 Oct 2011   •   09:12

Cărţile sunt date uitării - cel puţin asta reiese din vânzările care au scăzut la jumătate faţă de anii anteriori. Situaţia nu diferă nici în cazul anticariatelor care abia dacă mai vând o carte pe zi. Comercianţii cred că de vină este lipsa banilor.

Dacă în urmă cu aproximativ doi ani, românii mai erau interesaţi să se cultive, în ziua de azi găsesc alte lucruri mai importante pe care să dea banii. Este singura explicaţie a faptului că vânzările de carte au scăzut drastic, fie că e vorba de Sibiu, Oradea sau Tîrgu-Mureş.

"Faţă de anul 2010, vânzarea a scăzut cu 20%, iar faţă de anul 2008, înainte să intrăm în criză, cu 50% la carte", a spus Florian Mărginean, şeful unui magazin din Sibiu.

De aceeaşi părere sunt şi cei din Oradea. "Numărul clienţilor a urmat curba economică de-a lungul timpului", a adăugat Teofil Stanciu, administratorul unui anticariat din Oradea.

Nici la Tîrgu-Mureş lucrurile nu stau mai bine. Aici mai este un singur anticariat, unde vânzările ar trebui să meargă foarte bine, mai ales că nu are concurenţă, iar preţurile sunt infime.

De cărţile noi este însă şi mai greu să te atingi. În aceste condiţii, mulţi dintre comercianţii de carte din ţară se gândesc să renunţe la aceste afaceri.

 




×
Subiecte în articol: comercianti carte carti vanzari scadere
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close