Antena 3 Actualitate Anunț de ultimă oră al ministrului Transporturilor! Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie. Statusul celorlalte proiecte de infrastructură

Anunț de ultimă oră al ministrului Transporturilor! Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie. Statusul celorlalte proiecte de infrastructură

de Cristina Tudorache    |    07 Iul 2020   •   23:20
Anunț de ultimă oră al ministrului Transporturilor! Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie. Statusul celorlalte proiecte de infrastructură
Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou din Drumul Taberei ar putea fi dată în folosință în septembrie, dacă testele decurg bine. Ministrul a promis, de asemenea, investiții majore în transporturi, menționând că obiectivul este să avem 3.000 km de autostradă în următorii 10 ani. Iată care sunt proiectele prioritate ale Ministerului Transportului și statusul acestora.

Bode a precizat că vor fi alocați 2% din PIB pentru infrastructura de transport, în fiecare an. El a estimat că Autostrada Sibiu-Pitești va fi gata în 2025-2026, în ciuda faptului că pe loturile 2 și 3 nici nu a început procedura de atribuire. 

Autostrada spre munte va trece prin stațiuni

Despre autostrada spre munte, Comarnic- Brașov, ministrul a precizat că se va recurge la modificarea traseului pentru a trece prin stațiunile montane. Necesitatea devierii traseului survine în contextul în care inițial autostrada trecea prin curtea Palatului Cantacuzino.

Întrebat dacă va fi mai scump noul traseu, Bode a confirmat: ”Evident că sunt costuri suplimentare! La Bușteni, va fi un tunel, stațiunea va fi ocolită. Cam 1,2 miliarde de euro va costa”, a precizat ministrul. Costurile sunt cu 200.000 de euro mai mari față de cifrele avansate acum câteva luni.

Despre Autostrada de Centură București, ministrul a precizat un nou termen: ”Am constatat că nu se lucrează! I-am chemat la Minister. Mari probleme nu sunt pe partea de sud. Prin 2022, ar trebui sa circulam pe inelul sudic. Pe partea de nord, trebuie să mai semnăm contracte pe 4 loturi.”, a susținut Bode.

Metroul Drumul Taberei ar putea fi deschis în septembrie

Ministrul Transporturilor a specificat că metroul din Drumul Taberei ar putea fi deschis circulației publice în septembrie. ”Sunt probleme la două centrale de ventilație din cele șase. Lucrările se termină la final de iulie, apoi încep testele. M-am fript o dată cu termenul! Îmi doresc să dăm în septembrie drumul la metrou! 

Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor trebuia să fie lansată pe 30 iunie, însă deschiderea a fost amânată, motiv pentru care directorul Metrorex și-a înaintat demisia.

Tren pe ruta Aeroportul Otopeni - Gara de Nord, gata la sfârșitul lunii august

Lucian Bode a precizat că lucrările sunt extrem de avansate, astfel că la finalul lunii august, început de septembrie, trenul va circula pe această linie. Distanța dintre cele două obiective ar urma să fie parcursă în 18 minute, incluzând și opririle din cele 4 stații. Ministrul a precizat că ultimul tronson care se va realiza va fi cel peste Drumul Național 1. 

Restructurări la Tarom

În ceea ce privește operatorul național de transport aerian, ministrul a anunâat că vor urma restructuri, mai ales la nivelul conducerii. ”95% din activitatea companiei a fost afectata de pandemia Covid-19. Avem 1.758 de posturi, sunt 194 de șefi. 1 șef la 9 angajați! Clar este nevoie de restructurare. Avem contract cu o agentie care face restructurarea! Îl voi pune pe masa Guvernului! Vom uniformiza flota TAROM, a mai declarat ministrul care a specificat că în flotă vor rămâne doar aeronavele ATR, ceea ce înseamnă că se renunță la cele produse de Boeing.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close