Antena 3 CNN Actualitate Alertă pe litoral! Apa mării este contaminată cu bacterii periculoase, în două stațiuni. Copiii trebuie supravegheați

Alertă pe litoral! Apa mării este contaminată cu bacterii periculoase, în două stațiuni. Copiii trebuie supravegheați

Este alertă pe litoralul românesc după ce în acest weekend au fost înregistrate concentrații mari de bacterii E.Coli, în apa mării, din două stațiuni.

Alertă pe litoral! Apa mării este contaminată cu bacterii periculoase, în două stațiuni. Copiii trebuie supravegheați
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dragos Pascaneanu
de Ioana Mircea    |    17 Iul 2023   •   08:36

Concentrații mari de Escherichia Coli au fost descoperite în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. În weekend valorile au depășit 1.300, de unități, în Năvodari.

Cu toate acestea, se pare că, cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică din Constanța, a susținut că în ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a spus Tudorel Ene.

Medicii atrag, însă atenția că apa mării nu poate fi consumată și le recomandă părinților să aibă grijă de copii, să nu înghită o cantitate mare.

“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat doctor Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța, radioconstanta.ro

×
Subiecte în articol: Eforie Nord Navodari ecoli litoral bacterii
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close