Antena 3 CNN Actualitate Apa, gratuită în toate restaurantele din România. Legea a primit aviz pozitiv în Camera Deputaților

Apa, gratuită în toate restaurantele din România. Legea a primit aviz pozitiv în Camera Deputaților

Apa va fi gratuită în toate restaurantele, barurile și cantinele din România.

de Andreea Ştefan    |    20 Mar 2024   •   14:04

Restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere apă potabilă clienților care vor cere asta.

Şi companiile de catering vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să îşi ridice comenzile.

Legea a primit vot favorabil în Camera Deputaților și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Este un amendament propus de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu, care presupune ”furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering”. 

”Guvernanții au dat o lege fără să întrebe și participanții la jocul economic. Evident că ar trebui să știe că și astăzi se întâmplă așa. Dacă cineva vine în restaurant, în cafenea sau oriunde să ceară apă, i se oferă apă. Dar clienții au o singură rugăminte: apa trebuie să fie potabilă. Guvernanți ar trebui să definească și cine controlează dacă apa are calitatea care este necesară și trebuie definită și această calitate.

Noi, astăzi, evident că, la cererea clienților, le dăm apă, dar clienții nu vor apă de la robinet. Românii nu au încredere în sistemul de conducte și în sistemul de livrare a apei potabile. Tocmai de asta, dacă vă uitați, vedeți că toată lumea cară din retail în apartamente bidoane mari cu apă.

În primul rând, cred că ar trebui întrebate asociațiile profesionale din domeniu dacă se poate așa ceva. În al doilea rând, cred că cei care au dat legea ar trebui să definească și calitatea apei care ar trebui furnizată clienților din restaurante. Iar, în al treilea rând, dl. ministru Popescu pune din nou presiune pe operatorii din această industrie cu un cost în plus pe o lege care nu va funcționa la fel cum nu funcționează nici legea de reciclare a ambalajelor”, a declarat Daniel Mischie, vicepreședintele HORA.

×
Subiecte în articol: apa apa potabila restaurante
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close