Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la bancnotele de 100 de lei. Reţea de falsificatori, arestată de procurorii DIICOT

Atenţie la bancnotele de 100 de lei. Reţea de falsificatori, arestată de procurorii DIICOT

Atenţie la bancnotele de 100 de lei. Reţea de falsificatori, arestată de procurorii DIICOT
29 Sep 2008   •   20:09

2.500 de bancnote false de 100 de lei, doar în această lună. Atât a reuşit să pună în circulaţie o reţea de falsificatori de monedă naţională, arestată luni de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Timişoara. Împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timiş, procurorii DIICOT au reuşit destructurarea uneia dintre cele mai puternice grupări organizate, din România, de falsificatori ai monedei naţionale, informează site-ul DIICOT, citat de Mediafax.
Liderul grupului, Mihai Baciu, falsifica bancnotele la domiciliul său, utilizând un sistem informatic performant. Ceilalţi membri ai bandei le puneau în circulaţie pe raza judeţului Timiş, dar şi a localităţilor limitrofe. Astfel, doar în cursul lunii septembrie au fost falsificate şi puse în circulaţie 2.500 de bucăţi bancnote cu seria 074D2746051 din cupiura de 100 de lei.
Au fost descoperite şi alte bancnote la percheziţia efectuată la domiciliul lui Baciu. Tot aici au fost găsite materiale folosite la falsificarea bancnotelor - bookmarkere, lame, katere, autocolante cât şi componente informatice necesare acestei activităţi - unitate centrală, scanner, imprimantă color.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mihai Cătălin Baciu, Sorin Cristian Mandreş, Mitică Avram şi a Alexandrei Ioana Dragoţ, pentru 29 de zile, pentru constituire şi aderare la grup infracţional organizat şi falsificare de monede sau alte valori.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: procurori diicot
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close