Antena 3 CNN Actualitate „Au crezut că sunt moartă și au vrut să mă încarce în duba care ducea cadavrele la crematoriu. Atunci a intervenit Dumnezeu"

„Au crezut că sunt moartă și au vrut să mă încarce în duba care ducea cadavrele la crematoriu. Atunci a intervenit Dumnezeu"

„Au crezut că sunt moartă și au vrut să mă încarce în duba care ducea cadavrele la crematoriu. Divinitatea a făcut ca un brancardier să vadă că mișc. M-a luat, m-a ascuns și iată-mă, astăzi, aici”.

„Au crezut că sunt moartă și au vrut să mă încarce în duba care ducea cadavrele la crematoriu. Atunci a intervenit Dumnezeu"
18 Dec 2019   •   13:09

Mariana Farcău (57 de ani) e stabilită în Franța, dar ea vine în țară în fiecare an, doar pentru comemorările din decembrie. În urmă cu 30 de ani, două gloanțe au lovit-o la mică distanță de sediul Securității din Timișoara. Tot atunci au fost răniți doi frați de-ai ei, relata publicația PressOne, într-un articol de acum doi ani. 

În decembrie 1989, Mariana Farcău locuia la Timișoara, cu părinții și cu cei opt frați ai săi. Avea 29 de ani.

„Locuiam în centrul Timișoarei, la a doua stradă de clădirea bisericii reformate, de unde László Tőkés urma să fie deportat.

Aveam prietene și sârboaice, și nemțoaice, și unguroaice, și m-au rugat să mergem și noi, că eram o familie numeroasă, să ne solidarizăm cu ei în incinta bisericii reformate, pentru a ne opune deportării lui Tőkés.

Așa ne-am dus și noi, două-trei seri, și am protestat alături de ei. După trei zile de proteste mai puternice împotriva deportării lui Tőkés, au venit așa de mulți oameni, încât nu au mai încăput în biserică și nici pe străzile lăturalnice.

De aici a izbucnit revolta aceea euforică împotriva dictaturii”, povestește Mariana Farcău.

Mai multe, pe PressOne.

×
Subiecte în articol: Timisoara revolutie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close