Antena 3 CNN Actualitate Au început să vândă APĂ colorată în loc de antigel. Lăcomia vânzătorilor vă poate distruge maşina

Au început să vândă APĂ colorată în loc de antigel. Lăcomia vânzătorilor vă poate distruge maşina

Au început să vândă APĂ colorată în loc de antigel. Lăcomia vânzătorilor vă poate distruge maşina
de O.P.    |    20 Noi 2012   •   06:03

Apă colorată pe post de antigel. Asta au găsit comisarii de la Protecţia Consumatorului în urma unui control prin târgurile şi magazinele din Capitală. Comercianţii lacomi profită de instalarea anotimpului rece şi încearcă să-şi rotunjească veniturile prin vânzarea de marfă contrafăcută.

Şoferii care cumpără astfel de produse riscă să se aleagă cu pagube mari la motoarele autoturismelor.Comercianţii dau asigurări că marfa lor este de cea mai bună calitate.

În realitate însă, oamenii riscă să dea banii pe un bidon cu apă colorată, aşa cum au demonstrat inspectorii OPC în laborator.

Lichidul pentru curăţat parbrizul costă 5 lei la vânzătorii de ocazie. Un litru de antigel e doar 15 lei. Produsele falsificate pot însă provoca avarii serioase la autoturisme.

Cosmin Călin, tehnician auto: "Dacă îţi îngheaţă antigelul se sparge blocul motor, se strică pompa de apă, distribuţia, chiulasa, tot motorul".

Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să-şi cumpere antigel doar din magazinele autorizate.

Antigelul trebuie ales în funcţie de marca maşinii. Fiecare producător are specificaţii clare pentru lichidele antiîngheţ care trebuie folosite.



×
Subiecte în articol: pagube vanzari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close