Antena 3 CNN Actualitate Autorul legii maidanezilor linişteşte iubitorii de animale: "nici vorbă de eutanasieri în masă"

Autorul legii maidanezilor linişteşte iubitorii de animale: "nici vorbă de eutanasieri în masă"

Autorul legii maidanezilor linişteşte iubitorii de animale: "nici vorbă de eutanasieri în masă"
Sursa foto: Foto: strays.in
de M.Z.    |    11 Sep 2013   •   11:59

Administraţia publică locală va trebui să amenajeze adăposturi pentru câinii vagabonzi în 60 de zile, iar maidanezii nu vor fi eutanasiaţi colectiv. Totodată, odată cu noua lege adoptată marţi, va exista o bază de date unică a maidanezilor.

 
Declaraţiile au fost făcute miercuri, la Antena 3, de deputatul USL Liviu Harbuz, cel care a adus principalele modificări la acest proiect şi, totodată, cel care a lucrat şi la legea câinilor din 2001.

"Nici vorbă de eutanasieri colective, se fac doar de medicul veterinar şi cazurile sunt judecate individual", a clarificat Liviu Harbuz, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 
 
În ceea ce priveşte adopţia la distanţă a câinilor maidanezi, aceasta se va face în limita locurilor disponibile.
 
"Se plăteşte o taxă lunară pentru întreţinerea lui, sunt permise vizite zilnice", a explicat Harbuz, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 
 
În plus, noua lege a maidanezilor nu mai prevede o taxă de adopţie a câinilor.

 Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.
 
 
 


 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close