Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul care dă fiori reci Europei: ISIS a trimis 400 de teroriști în statele europene

Avertismentul care dă fiori reci Europei: ISIS a trimis 400 de teroriști în statele europene

Avertismentul care dă fiori reci Europei: ISIS a trimis 400 de teroriști în statele europene
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Mar 2016   •   08:48

Tragedia de la Bruxelles s-ar putea repeta. ISIS a pregătit şi a trimis în Europa cel puţin 400 de fanatici, gata oricând să dezlănţuie noi masacre. Avertismentul vine de la serviciile de informaţii din câteva ţări europene şi din Irak, citate de Associated Press.

Deocamdată, anchetatorii i-au identificat pe autorii atacurilor de la Bruxelles. Doi fraţi de origine arabă, născuţi în Belgia, s-au aruncat în aer, unul la aeroport şi celălalt la metrou.

Un al treilea terorist era pus sub urmărire încă de anul trecut, fiind considerat unul din coordonatorii atentatelor de la Paris. Un alt suspect care apare pe camerele de supraveghere de la aeroport a dispărut fără urmă şi nu a fost încă identificat.

Claudiu Rusu este unul din cei patru români care au fost răniţi în atacurile cu bombă din Bruxelles. Are 26 de ani şi este student în capitala Belgiei.

”În momentul când prima bombă a explodat, noi ne aflam în mijlocul aeroportului, lângă panoul de afişaj. Prima bombă a explodat şi unul dintre profesori ne-a spus să fugim să nu mai aşteptăm. Era o panică foarte mare şi când ne îndreptam spre ieşire a doua bombă a explodat chiar în stânga noastră. De panică şi de frică să nu explodeze şi a treia bombă m-am refugiat în cafeneaua ce se afla în spatele meu”, a spus el.

Românul spune că nu va reuşi să treacă foarte uşor peste şocul pe care l-a avut.

Europarlamentarul Victor Boştinaru se afla şi el în apropiere de staţia de metrou Maelbeek, acolo unde a avut loc o altă explozie.

Belgia este în cotinuare în alertă maximă ca urmare a atacurilor teroriste care au lovit aeroportul din Bruxelles si linia de metrou care trece pe lângă Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close