Antena 3 CNN Actualitate Un avion militar american de transport Boeing a pătruns în România şi survolează deasupra Braşovului

Un avion militar american de transport Boeing a pătruns în România şi survolează deasupra Braşovului

Un avion al armatei americane se află sâmbătă dimineaţă pe teritoriul ţării noastre şi survolează zona de deasupra Braşovului.

Un avion militar american de transport Boeing a pătruns în România şi survolează deasupra Braşovului
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2022   •   08:38

Este un avion de tip Boeing KC 135 Straton Tanker, un avion american de realimentare în aer.

Aparatul a decolat din Germania, a ieşit de pe teritorul acestei ţări din Polonia, a venit prin Slovacia şi a intrat în spaţiul aerian românesc pe la Oradea, venind spre centrul ţării, pe lângă Cluj, Braşov.

În prezent, survolează zona de deasupra Braşovului, potrivit flightradar24.com.

Deocamdată nu se ştie ce se întâmplă cu acest avion şi ce misiune are.

Exerciţii cu bombardiere strategice americane în spaţiul aerian al României

Statele Unite au efectuat, vineri, exerciţii cu bombardiere strategice B-52 Stratofortress în spaţiul aerian european, inclusiv deasupra României, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării pe flancul estic al NATO.

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, au efectuat exerciţii cu forţe militare din Germania şi România, infomează CNN.

Bombardierele americane au ajuns în spaţiul aerian al României, unde au efectuat misiuni specifice avioanelor militare de acest tip la limita estică a Alianţei Nord-Atlantice, în apropierea spaţiului aerian ucrainean, unde, în contextul invaziei, sunt active avioane ale Forţelor Aeriene ruse.

Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă rusă ar cădea accidental în România?

În plin conflict Rusia-Ucraina, mulţi români se întreabă ce s-ar întâmpla dacă o rachetă lansată de ruși este prost ghidată și nimerește accidental în România.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune însă că un război nu se pornește dintr-o greșeală, iar cât priveşte ameninţările cu armă nucleaeră, oficialul crede că românii sunt apărați în primul rând de rațiune - rațiunea lumii și rațiunea noastră.

"O ameninţarea nucleară este în primul rând o ameninţare de descurajare. Așa a fost definită. A fost escaladare să aibă toţi arme nucleare ca să se teamă unul de altul, să se anuleze posibila nebunie a unui om, pentru că nimeni nu vrea să se sinucidă, nici nebunii nu vor să se sinucidă", a spus Dîncu.

Italia își suplimentează numărul de avioane Eurofighter Typhoon în România

Italia a decis să suplimenteze numărul de avioane supersonice Eurofighter Typhoon care operează deja în activitatea de poliție aeriană în România, a anunțat Ambasada Italiei de la București.

Astfel, odată cu sosirea altor patru avioane la baza de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, se ridică la opt numărul avioanelor Eurofighter Typhoon puse la dispoziţia Task Force Air "Black Storm", se arată în comunicatul de presă.

"În cadrul întăririi poziţiei de descurajare pe flancul estic al Alianţei, în conformitate cu angajamentele asumate deja în acest context de câteva luni, Italia a decis să-şi întărească propria prezenţă în România dublând numărul de avioane Eurofighter 2000 care operează deja în activitatea de Air Policing în România", se arată în comunicatul Ambasadei Italiei de la București. 

De ce se aud tot mai des avioane pe cerul României, de când a izbucnit conflictul Rusia-Ucraina

Activitatea avioanelor militare s-a intensificat la noi de când a izbucnit conflictul Rusia-Ucraina, iar mulţi români din diferite zone ale țării au remarcat zumzetul constant al avioanelor care zboară pe deasupra.

Ceea ce devine îngrijorător pentru unii este faptul că, pe bazele de date publice precum Flightradar24 nu se regăsesc informații despre avioanele pe care le aud, potrivit hotnews.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close