Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Alexandrescu, surprins de arestarea şefului Antena Group: S-a invocat pericolul public

Avocatul lui Alexandrescu, surprins de arestarea şefului Antena Group: S-a invocat pericolul public

Avocatul lui Alexandrescu, surprins de arestarea şefului Antena Group: S-a invocat pericolul public
de M.Z.    |    31 Mai 2013   •   19:00
Directorul Antenei Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat vineri pentru 29 de zile, în motivarea cererii fiind invocat un singur motiv, şi anume pericolul pentru ordinea publică.

Declaraţia a fost făcută de avocatul lui Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, în ediţia de vineri a emisiunii 100 de minute, de la Antena 3.

"S-a invocat în motivarea cerererii de arestare un singur temei, şi anume pericolul pentru ordinea publică, cel care se invocă frecvent în toate cazurile când se cere arestarea preventivă. Nu s-a prezintat ce fapte ar fi putut săvârşi dacă ar fi fost lăsat liber", a declarat avocatul Gheorghiţă Mateuţ, vineri, la Antena 3.

Avocatul lui Alexandrescu s-a arătat surprins de această decizie a Judecătoriei sectorului 1, cu atât mai mult cu cât, susţine Mateuţ, problema în cauză nu era de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Sunt extrem de surprins, pentru că am ridicat problema care trebuia să retragă această măsură. Şantajul nu e o infracţiune de competenţa DNA, decât dacă avea ca urmare producerea unui prejudiciu, iar aici şantajul prezentat judecătorilor în vederea arestării nu a fost prezentat ca o infracţiune care a avut un rezultat", a arătat Gheorghiţă Mateuţ.

Întrebat ce declaraţie a dat Sorin Alexandrescu, avocatul şefului Antena Group a răspuns:

"A dat o declaraţie pe care eu am apreciat-o ca exactă şi completă, a lămurit toate aspectele care au privit obiectul cauzei".

Decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile nu este definitivă, astfel că Sorin Alexandrescu a declarat recurs în instanţă, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Comunicatul DNA cu privire la directorul Antenei Group, ANTEDATAT pe site-ul instituţiei. Radu Tudor: "Dacă nici asta nu e premeditare..."

În cazul directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu, nu există probe privind şantajul, a declarat, vineri, avocatul Gheorghiţă Mateuţ.

"Nu rezultă nici un indiciu că a fost o faptă de şantaj, nu există nici măcar indicii din convorbirile telefonice", a declarat, vineri, avocatul Gheorghiţă Mateuţ, la Judecătoria sectorului 1.

Directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj de către procurorii anticorupţie, a fost reţinut, joi seară, pentru 24 de ore.

Joi dimineaţă,
în urma unei operaţiuni de forţă declanşate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei a cărei şefă este Laura Codruţa Kovesi, pentru audieri.




×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close